Even voorstellen

Vastframe handbikeHallo, mijn naam is Dian Colet en ik heb van mijn hobby het bouwen van websites, na een pittige opleiding mijn werk kunnen maken en uitgebreid met het onderhouden en hosten van websites.

Ik ben getrouwd met Annette, wij wonen met onze zoon van 19 en dochter van 17 in het mooie Dussen. (met dat mooie kasteel)

Ik heb de Auto immuum ziekte MS, dit is tot wat veel mensen denken GEEN spierziekte maar een aandoening aan het centrale zenuwstelsel en sinds de zomer van 2018 ook nog spierreuma.

Ik had in het voorjaar van 2018  weer eens een lekker eindje gefietst met mijn handbike en had de volgende morgen last van flinke spierpijn, ''ik dacht zover ben ik niet geweest en zo gek heb ik niet gedaan'' want dan kan dit natuurlijk altijd. Het vreemde ervan was dat de spierpijn bijna een week aanhield ook zonder dat ik gesport had. Wat is dit nu weer?

Op naar de huisarts met deze vreemde klachten, die zei dit zijn klachten die horen bij polymyalgia rheumatica(spierreuma) en ik kreeg een verwijzing mee voor een reumatoloog en inderdaad ook nog spierreuma. Dit kan ik er ook nog wel bij hebben, maar na ruim 2 jaar prednison en 15 kilo extra was ik weer bijna klachtenvrij van de spierreuma, de MS bleef gelukkig redelijk stabiel.

Cnc draaier is mijn vak geweest

Ik ben bijna 24 jaar werkzaam geweest is de metaalsector als CNC draaier, cnc machines worden bestuurd door een computer die de machine precies zo aanstuurd dat het product perfect wordt bewerkt, hierdoor is het mogelijk om met kleine toleranties van ± 0,01 mm te werken, dat is heel weinig want een haar is 5x zo dik.

Het programma moest in die tijd nog geheel met de hand worden geschreven, deze bestond geheel uit code die de machine moest uitvoeren, na het afstellen van de gereedschappen kon de machine worden opgestart om aan de productie deel te nemen.

De uitslag was Multiple Sclerose, beter bekend als MS

Toen in 1999 de uitslag kwam en bleek dat ik Multiple Sclerose had was dit wel een opluchting want ik dacht zelf aan een tumor in mijn hoofd toen er een MRI gemaakt moest worden van mijn hoofd, dit was het gelukkig niet, maar ik wist toen nog niet wat het hebben van MS was.

Ik kon ondanks de MS gewoon door blijven werken, maar doordat ik mijn ziekte geen plaatsje kon geven bleef ik alsmaar harder werken. Ik plande te weinig rust in waardoor ik verschillende ziekenhuis opnames moest ondergaan, de "man met de hamer" was dan weer geweest.

Ik kreeg dan een prednisolonkuur (1000mg p/d)van 5 dagen via infuus en was dan weer redelijk opgeknapt om er weer vol tegenaan te kunnen gaan.

Na verschillende waarschuwingen van de neuroloog om het rustiger aan te doen en om mijn ziekte een plekje te geven, is het kwartje toch eindelijk gevallen en ben ik het rustiger aan gaan doen.

Wat een ramp, het bedrijf ging failliet

In april 2005 ging het bedrijf failliet en stonden we met ruim 100 man personeel op straat, dat was een flinke domper doordat dit ook een boel stress opleverde holde mijn gezondheid weer harder achteruit.

Maar er kwam gelukkig een doorstart en ik mocht terugkomen, maar met mijn gezondheid ging het steeds een beetje slechter.

Ik kreeg het aanbod om de planning voor de productie op me te nemen zodat ik het fysieke zware werk niet meer hoefde te doen, het ging niet meer ook.

Toen het bedrijf in 2008 voor de 2e keer failliet ging, ben ik aan het solliciteren gegaan en kon gelukkig op kantoor bij een metaalbedrijf beginnen met de calculatie van producten en het bestellen van materialen, dat was jammer genoeg maar voor een jaar.

Want na een reorganisatie wegens de crisis kregen ook 15 van de 25 werknemers ontslag, dat was ook gelijk de genadeklap.
Mijn ziekteverloop schakelde een versnelling hoger, na een jaar met verschillende sollicitaties ben ik volledig in de wao gekomen.

Een andere invulling van de dag werd een nieuwe hobby

Ik ben toen mezelf in gaan zetten voor de lagere school van mijn kinderen, toen er werd gevraagd of ik af en toe wat foto's op de website van school kon zetten kwam ik in aanraking met website's onderhouden.

Ik vond dit zo interessant dat ik me verder ben gaan verdiepen in websites maken, en zo had ik ineens een nieuwe hobby.

Mijn eerste site was die van Vitaal-Dussen waar ik een behandeling volg die me fysiek, maar zeker ook mentaal sterker maakt om mijn MS beter te kunnen accepteren.

Ik heb in de jaren daarna voor een aantal mensen een website gemaakt, dit was toen nog hobby matig. Heb een aantal opleidingen en cursussen gevolgd om het bouwen steeds beter onder de knie te krijgen.

Maar door mond op mond reclame kreeg ik steeds meer aanvragen voor een website, omdat ik een andere prijs hanteer dan een webbureau.

Ik heb eind 2015 een eigen website gebouwd en de stap genomen om begin 2016 zzp-er te worden met mijn bedrijf joomla-webdesign-dussen.nl voor het bouwen, onderhouden en hosten van websites.

Ik heb nu 35 websites en enkele webshops gemaakt en krijg meerdere aanvragen voor het bouwen van een website.

Wil je graag een gebruiksvriendelijke website.

Cursussen gevolgd bij de Joomla specialist van Nederland

Ik heb een aantal cursussen gedaan bij de Joomla specialist van Nederland en het bouwen ging me steeds beter af, dit waren soms wel pittige dingen, je leert niet meer zo snel als je 40+ bent.

Ik heb verschillende cursussen gevolgd zoals:

  • html en css voor het aanpassen van specifieke punten in de code
  • seo voor het beter vindbaar maken van je website
  • het aanpassen en bouwen van templates voor nog meer flexibiliteit
  • het schrijven van pakkende teksten bij een copywriter
  • het bouwen van een webshop met Hikashop in Joomla

Ben nu bezig met een cursus om een betere copyrighter te worden, deze cursus volg ik bij Peter Post, deze cursus duurt een jaar.

Ik heb ook ondervonden dat het bouwen van een website niet iets is wat je zomaar even doet, het is een proces wat veel tijd en energie kost, daarom zijn de kosten voor een website bij een professioneel bedrijf ook zo hoog.
Ik heb door de jaren heen ook de laadsnelheid van de te bouwen websites steeds lager kunnen krijgen, ik heb bij mijn eigen site al een goede score bij gtmetrix.com en daar ben ik heel blij mee.

Ik ben geen professionele ontwerper, maar ben het niveau van de handige buurman die een website bouwt al wel ruimschoots gepasseerd en heb met 10 jaar ervaring al heel wat leuke site's gebouwd.

Dus voor een leuke prijs een mooie site.

Handbiken een leuke hobby

handbike open wielen

Voor de ontspanning doe ik aan handbiken, dat is fietsen met je armen, dit omdat mijn benen niet handbike open wielenmeer doen wat ik wil. Zo blijf ik nog een beetje fit en op gewicht, want dat is wel een probleem als je in een rolstoel zit.

Ik heb 6 jaar meegereden met de Helden van Delden, dit is een toertocht voor mensen met een beperking, al rijden er ook mee die geen beperking hebben die het gewoon leuk vinden om mee te rijden.

Die rijden mee voor de geweldige sfeer die er hangt tijdens de 4-daagse, er wordt 4 dagen achtereen een afstand gereden van 15-30-50 of 70 km met als hoogtepunt op donderdag de Holterberg.

Deze wordt alleen beklommen door de mensen die ingeschreven staan voor de 70 km, er wordt niet op snelheid gereden al is er onderling altijd wel een wedstrijd gevoel aanwezig.

Er wordt dan over een kleine afstand wel eens hard gereden om te kijken wie de sterkste is. Er rijden ook wedstrijdrijders mee dus dat was soms wel taai om bij te blijven.

Op donderdag avond is er de gezamelijke barbeque met alle deelnemers en vrijwilligers, een gezellige avond met 150/200 personen.

Met op vrijdag de spectaculaire intocht in Delden, dan rijden alle deelnemers achter elkaar Delden in waar ze worden opgewacht door heel veel toeschouwers die de deelnemers binnenhalen.

Hier worden bloemen, felicitaties e.d uitgedeelt aan de deelnemers, dit is een fantastische beleving die wel wat losmaakt als je dit de eerste keer meemaakt.

Daarna krijgt iedereen een medaille voor deelname met een cijfer van het aantal deelnames, en wordt iedereen een goede reis naar huis gewenst en tot volgende keer.

Een geweldige ervaring om mee te maken.


Altijd al een eigen website willen beginnen maar door de bomen het bod niet meer zien, ik kan je daar meer helpan door jouw website te maken, neem vrijblijvend contact op.

Meest gelezen artikelen

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64