Even voorstellen

Vastframe handbikeHallo, mijn naam is Dian Colet en ik heb van mijn hobby het bouwen van websites, na een pittige opleiding mijn werk kunnen maken en uitgebreid met het onderhouden en hosten van websites.

Ik ben getrouwd met Annette, wij wonen met onze zoon van 22 en dochter van 20 in het mooie Dussen met dat mooie kasteel .

Ik heb de Auto immuum ziekte MS, dit is tot wat veel mensen denken GEEN spierziekte maar een aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Ik ben bijna 24 jaar werkzaam geweest is de metaalsector als CNC draaier, cnc machines worden bestuurd door een computer die de machine precies zo aanstuurd dat het product perfect wordt bewerkt, hierdoor is het mogelijk om met kleine toleranties van ± 0,01 mm te werken, dat is heel weinig want een haar is 5x zo dik.

Het programma moest in die tijd nog geheel met de hand worden geschreven, deze bestond geheel uit code die de machine moest uitvoeren, na het afstellen van de gereedschappen kon de machine worden opgestart om aan de productie deel te nemen.

De diensten die ik aanbied

Je kunt bij mij terecht voor:

  de bouw van een Joomla 5 website

  upgrade van Joomla 3 naar 4 en 5

  aanpassingen aan je website

  onderhoud en updates van extenties

  installeren van de Astroid template

De uitslag was Multiple Sclerose, beter bekend als MS

Toen in 1999 de uitslag kwam en bleek dat ik Multiple Sclerose had was dit wel een opluchting want ik dacht zelf aan een tumor in mijn hoofd toen er een MRI gemaakt moest worden van mijn hoofd, dit was het gelukkig niet, maar ik wist toen nog niet wat het hebben van MS was.

Ik kon ondanks de MS gewoon door blijven werken, maar doordat ik mijn ziekte geen plaatsje kon geven bleef ik me voor de volle 100% inzettten. Ik plande te weinig rust in waardoor mijn voeten begonnen te tintelen en lopen was een drama, waardoor ik verschillende ziekenhuis opnames moest ondergaan, ik kreeg dan een prednisolonkuur (1000mg p/d) van 5 dagen via infuus en was dan weer redelijk opgeknapt om er weer vol tegenaan te kunnen gaan. Ben toen halve dagen gaan werken zodat ik in de middag kon rusten, anders zat ik om 18:00 al te slapen op de bank zo moe was ik dan, dat was ook de tijd dat ik steeds afhankelijker werd van een rolstoel.

Na verschillende waarschuwingen van de neuroloog om het rustiger aan te doen en om mijn ziekte een plekje te geven, is het kwartje toch eindelijk gevallen en ben ik het rustiger aan gaan doen, ik ben 2009 volledig in de WAO gekomen omdat het echt niet meer ging.

Een andere invulling van de dag werd een nieuwe hobby

Ik ben toen mezelf in gaan zetten voor de lagere school van mijn kinderen, toen er werd gevraagd of ik af en toe wat foto's op de website van school kon zetten kwam ik in aanraking met website onderhoud.

Ik vond dit zo interessant dat ik me verder ben gaan verdiepen in websites maken, en zo had ik ineens een nieuwe hobby.

Mijn eerste site was die van Vitaal-Dussen waar ik een behandeling volg die me fysiek, maar zeker ook mentaal sterker maakt om mijn MS beter te kunnen accepteren.

Ik heb in de jaren daarna voor een aantal mensen een website gemaakt, dit was toen nog hobby matig. Heb een aantal opleidingen en cursussen gevolgd om het bouwen steeds beter onder de knie te krijgen.

Maar door mond op mond reclame kreeg ik steeds meer aanvragen voor een website, ik heb eind 2015 een eigen website gebouwd en de stap genomen om begin 2016 zzp-er te worden met mijn bedrijf webdesign dussen, voor het bouwen, onderhouden en hosten van websites.

Ik heb nu 35 websites en enkele webshops gemaakt en krijg meerdere aanvragen voor het bouwen van een website.

Wil je graag een gebruiksvriendelijke website.

Cursussen gevolgd bij de Joomla specialist van Nederland

Ik heb een aantal cursussen gedaan bij de Joomla specialist van Nederland en het bouwen ging me steeds beter af, dit waren soms wel pittige dingen, je leert niet meer zo snel als je 40+ bent.

Ik heb verschillende cursussen gevolgd zoals:

  • html en css voor het aanpassen van specifieke punten in de code
  • seo voor het beter vindbaar maken van je website
  • het aanpassen en bouwen van templates voor nog meer flexibiliteit
  • het schrijven van pakkende teksten bij een copywriter
  • het bouwen van een webshop met Hikashop in Joomla

Ik heb ook ondervonden dat het bouwen van een website niet iets is wat je zomaar even doet, het is een proces wat veel tijd en energie kost, daarom zijn de kosten voor een website bij een professioneel bedrijf ook zo hoog.
Ik heb door de jaren heen ook de laadsnelheid van de te bouwen websites steeds lager kunnen krijgen, ik heb bij mijn eigen site al een goede score bij gtmetrix.com en daar ben ik heel blij mee.

Ik ben geen professionele ontwerper, maar ben het niveau van de handige buurman die een website bouwt al wel ruimschoots gepasseerd en heb met 12 jaar ervaring al heel wat leuke website's gebouwd.

Handbiken een leuke hobby

handbike open wielen

Voor de ontspanning doe ik aan handbiken, dat is fietsen met je armen, dit omdat mijn benen niet handbike open wielenmeer doen wat ik wil. Zo blijf ik nog een beetje fit en op gewicht, want dat is wel een probleem als je in een rolstoel zit.

Ik heb 6 jaar meegereden met de Helden van Delden, dit is een toertocht voor mensen met een beperking, al rijden er ook mee die geen beperking hebben die het gewoon leuk vinden om mee te rijden.

Die rijden mee voor de geweldige sfeer die er hangt tijdens de 4-daagse, er wordt 4 dagen achtereen een afstand gereden van 15-30-50 of 70 km met als hoogtepunt op donderdag de Holterberg.

Deze wordt alleen beklommen door de mensen die ingeschreven staan voor de 70 km, er wordt niet op snelheid gereden al is er onderling altijd wel een wedstrijd gevoel aanwezig.

Er wordt dan over een kleine afstand wel eens hard gereden om te kijken wie de sterkste is. Er rijden ook wedstrijdrijders mee dus dat was soms wel taai om bij te blijven.

Met op vrijdag de spectaculaire intocht in Delden, dan rijden alle deelnemers achter elkaar Delden in waar ze worden opgewacht door heel veel toeschouwers die de deelnemers binnenhalen.

Hier worden bloemen, felicitaties e.d uitgedeelt aan de deelnemers, dit is een fantastische beleving die wel wat losmaakt als je dit de eerste keer meemaakt.

Daarna krijgt iedereen een medaille voor deelname met een cijfer van het aantal deelnames, en wordt iedereen een goede reis naar huis gewenst en tot volgende keer.

Een geweldige ervaring om mee te maken.


Altijd al een eigen website willen hebben maar door de bomen het bos niet meer zien, ik kan je daar meer helpen door jouw website te maken, neem vrijblijvend contact op.

Meest gelezen artikelen

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64