Wat kost het bouwen van een website

Wat kost een website bouwen Als je zelf een website bouwt zijn de enige kosten de hostingkosten, want als je een hostingpakket afneemt bij een hoster kun je gratis een CMS systeem installeren op je pakket. Een voordelige keus zou dan Vimexx zijn met het goedkoopste pakket voor nog geen €12,- per jaar.

Maar wat nu als je dit zelf niet kan of jij hebt de kennis niet om het zelf te doen, misschien ben je al wel begonnen maar kom je er niet meer uit. De website die je voor ogen had is niet helemaal geworden zoals je had gedacht.

Dat is natuurlijk erg jammer, maar ik heb goed nieuws, voor €216,60 bouw ik een simpele website die je zelf kunt gaan vullen met je teksten en foto's.

Het laten maken van een nieuwe website hoeft geen vermogen te kosten, het is een belangrijke investering die je terug verdient door meer klanten en bekendheid.

 

Wat kost het om een website te bouwen

Ik heb wel eens de vraag gehad, ''Kun jij voor mij ''even'' een website maken" maar een website maak je niet even, het is niet zo dat ik op een paar knoppen druk en hopla daar is je website, hier gaat best wel wat tijd in gaat zitten.

Dus een vraag "Wat kost het om een website te maken" is eigenlijk hetzelfde als ik je zou vragen wat kost een nieuwe fiets, dit hangt ook van vele factoren af.

Wat voor type fiets wordt het, een stadsfiets, toerfiets, mountainbike of een elektrische fiets, dat zijn allemaal dingen die van belang zijn voor de prijs.

Want je moet ook bedenken wat wil ik er allemaal in hebben, want een website met veel mogelijkheden kost meer tijd om te bouwen.

Dit is zeker het geval met een webshop, hier gaat weer veel tijd zitten in het vullen met producten die je wil gaan verkopen in je webshop

Hoeveel budget heb je voor je website

Als je weet hoeveel budget je hebt voor jouw website, kan ik je vertellen wat de mogelijkheden zijn.
Ik heb voor ieder budget wel een passende oplossing om een website te realiseren.

Zelf een website bouwen met ondersteuning

Een andere mogelijkheid is het samen bouwen van de website, ik zal dan de fundering maken van de website zoals:

  installeren van Joomla

  het aanmaken van een database

  aanmaken van verschillende e-mailadressen

  installeren van een mooie template

Je kunt zelf kiezen waar ik je mee kan ondersteunen om tot het gewenste resultaat te komen.
Wat hier de kosten van zijn hangt af wat er gedaan moet worden.

Wat wil je met je website bereiken?

Wordt het een digitaal visitekaartje of wil je ook nog iets verkopen met b.v een webshop.

En besteed ik het onderhoud van de website uit of ga ik dit zelf doen en ga ik de website zelf vullen met foto's en teksten.

Met Joomla is het onderhoud een stuk eenvoudiger geworden dan in de tijd toen een website alleen nog bestond uit pure HTML.

Als je op al deze vragen een antwoord hebt dan wordt het tijd om contact met mij op te nemen.

Ik kan dan eenvoudiger een antwoord geven op je vraag ''Wat kost een website maken" maar een globale prijs is er wel voor te geven, uiteraard hangt dit af van vele factoren zoals hierboven beschreven.

Als je mij een website laat maken krijg je daar een onderhoudspakket t.w.v 150 euro ex. btw gratis bij, dit bestaat uit:

  het maken van de benodigde back-ups

  het up to date houden van je cms systeem

  hulp bij problemen met installeren van plugins

  en hulp bij allerlei andere problemen waar je tegenaan loopt als website eigenaar.

Dit pakket kan na een jaar worden verlengd zodat je website voor € 150,- ex. btw altijd up to date is en blijft.

 

Wat kost het bouwen van een website of webshop

 

 

 

Joomla Templates

module positions 3Templates bepalen het uiterlijk van je site, deze bepalen de kleurstellingen, module plaatsen, achtergrondafbeelding of kleur.

In Joomla zit een gratis template die na een aantal aanpassingen gebruikt kan worden, maar dit is visueel geen hoogwaardige template vind ik zelf.

Hier zie je een afbeelding van de template die ik voor mijn eigen site heb gebruikt, deze is voorzien van 19 module plaatsen.

Deze template heeft ook iets leuks, de teksten komen bewegend in beeld wat een mooi effect geeft.

Je kunt dit testen door op de F5 knop te klikken, dan ververst de pagina zich en kun je dit zien.

Zelf heb ik hele goede ervaring met Joomspirit, deze template bouwer heeft een 50 tal verschillende Joomla templates die ook nog eens voordelig zijn geprijst.

Je hebt al een template voor maar 24 euro, je kunt zelf al een beetje bepalen wat de layout wordt van je site.

Als je een keuze hebt gemaakt wordt deze template aangekocht en begin ik de site op te bouwen met de gewenste template.

Deze template komt ook van Joomspirit en is gratis te downloaden, scrol hiervoor helemaal naar beneden en klik op de downloadknop.

Deze template is dan wel voorzien van subtiele reclame aan de onderzijde van de webpagina, dit is niet echt storend.

Ik gebruikte voorheen altijd Artisteer voor het maken van templates, maar omdat ik hier veel problemen mee kreeg na de updates van Joomla ben ik hier definitief mee gestopt, en heb daar geen spijt van.

Bekijk de portfolio qua kleuren en mogelijkheden.