Wat kost het bouwen van een website?

Wat kost een website makenAls je zelf een website bouwt zijn de enige kosten de hostingkosten, want als je een hostingpakket afneemt bij een hosting kun je gratis een CMS systeem installeren op je pakket. Een voordelige keus zou dan Vimexx zijn met het goedkoopste pakket voor nog geen € 15,- per jaar.

Maar wat nu als je dit zelf niet kan of jij hebt de kennis niet om het zelf te doen, misschien ben je al wel begonnen maar kom je er niet meer uit.
De website die je voor ogen had is niet helemaal geworden zoals je had gedacht. Dat is natuurlijk erg jammer.

Maar dan nu het antwoord op de vraag:

Wat kost het bouwen van een website of webshop?

Hier staan de basisprijzen voor het bouwen van een website en/of webshop.

Basis website

Vanaf € 250,- incl.

 • Standaard template Joomla 4
 • Een contact formulier
 • Met 10 pagina's*
 • Tekst en foto's zelf aanleveren

  Let op, dit is exclusief hosting***

Basis website plus

Vanaf € 450,- incl.

 • Astroid template
 • Een contact formulier
 • Met 20 pagina's*
 • Tekst en foto's zelf aanleveren

  Let op, dit is exclusief hosting***

Webshop bouwen

Al vanaf € 675,- incl.

 • Astroid template
 • Met Hikashop free
 • Onbeperkt producten **
 • Incl. iDeal

  Let op, dit is exclusief hosting***

 

* Elke extra pagina heeft een meerprijs van € 12,50. Het aantal pagina's van een website wordt bepaald door het aantal artikelen in de backend van de website als deze klaar is.
** Afhankelijk van het gekozen hostingpakket, maar met 10 GB ruimte kom je al een heel eind, uitbreiden kan altijd.
*** De hosting van je website moet aan bepaalde eisen voldoen om de installatie en de bouw soepel te laten verlopen, heb je al hosting neem dan eerst contact op of de nieuw te bouwen website geen problemen oplevert. Ik bouw namelijk geen websites die gehost worden bij bv. Strato of one.com, deze geven te veel problemen.

Nu je weet wat een website kost

Een website is tegenwoordig een essentieel instrument voor bedrijven en ondernemers om online zichtbaarheid te creëren en klanten te bereiken. Nu je ongeveer weet wat het bouwen kan gaan kost, kun je even voor jezelf gaan nadenken wat wil ik bereiken met mijn website.

Maar zoals je hebt gezien heb je al een Basis website voor slechts € 250,- incl. Daarvoor bouw ik voor jouw een simpele website die je zelf kunt gaan vullen met je teksten en foto's. Ik zorg dat er een solide fundering staat en daarop kun je zelf je website gaan maken. Heb je daar geen zin en/of tijd voor zijn kies dan voor Basis plus dan bouw ik de website helemaal af vanaf slechts € 450,-.

Ook als je diensten of producten online wil gaan verkopen zou je in je website een webshop kunnen koppelen zodat je klanten de producten of diensten eenvoudig online kunnen bestellen en betalen.
Voor het maken van een website hoef je geen vermogen te reserveren, het is een belangrijke investering die je terug verdient door meer klanten en bekendheid.

Hoeveel budget heb je voor je website

Als je weet hoeveel budget je hebt kan ik je wel vertellen wat de mogelijkheden zijn, de kosten voor het bouwen van een website hangen van heel veel dingen af.
Ik heb voor ieder budget wel een passende oplossing om een website te realiseren.

Het doel van de website

De kosten van een website worden in grote mate beïnvloed door het doel van de website. Een eenvoudige informatieve website met een paar pagina's zal over het algemeen minder kosten dan een uitgebreide webwinkel met complexe functionaliteiten.

Het is belangrijk om het doel van de website te omschrijven, zodat de kosten beter kunnen worden geschat.

Webdesign en ontwikkeling

Het webdesign en de ontwikkeling van een website zijn cruciale aspecten bij het bepalen van de kosten. Een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp vereist expertise en creativiteit. Het inhuren van een webdesigner kan de kosten verhogen, maar dit levert vaak wel een website op van hogere kwaliteit.

De ontwikkeling van de website omvat het coderen, programmeren en implementeren van functionaliteiten. Een complexere website met aangepaste functies zal doorgaans meer tijd en expertise vergen, wat de kosten kan verhogen.

Contentcreatie

Contentcreatie is een essentieel onderdeel van een succesvolle website. Het omvat het schrijven van boeiende teksten, het creëren van afbeeldingen en het produceren van eventuele multimedia inhoud.

Als je zelf de content kunt leveren, bespaar je kosten. Anders kan het uitbesteden van teksten schrijven aan professionele copywriters en grafisch ontwerpers de kosten aanzienlijk verhogen.

Functionaliteiten en uitbreidingen

De functionaliteiten die je aan je website wilt toevoegen, zoals een e-commerceplatform, een reserveringssysteem of een nieuwsbriefmodule, kunnen de kosten beïnvloeden, alles wat moet worden aangekocht heeft een kostprijs.

Voor complexere functionaliteiten kan het nodig zijn om gebruik te maken van externe software of het inhuren van ontwikkelaars. Het is belangrijk om de gewenste functionaliteiten te identificeren en hun impact op de kosten te begrijpen.

Onderhoud en updates

Een website vereist regelmatig onderhoud en updates om veilig, snel en functioneel te blijven. Het is belangrijk om de kosten van het onderhoud en de updates in overweging te nemen bij het bepalen van de totale kosten van een website.

Hosting en domeinregistratie

Om een website online te hebben, is het nodig om een domeinnaam te registreren en webhostingdiensten te gebruiken. De kosten voor hosting en domeinregistratie kunnen variëren, afhankelijk van de provider en het pakket dat je kiest.

Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en te begrijpen welke functies en ondersteuning ze bieden voordat je een beslissing neemt.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Om gevonden te worden in zoekmachines zoals Google, is het essentieel om aandacht te besteden aan zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit omvat het optimaliseren van de website inhoud, het opbouwen van kwalitatieve links en het verbeteren van de gebruikerservaring.

Hoewel dit geen directe kosten met zich meebrengt, kan het investeren in SEO de zichtbaarheid en het verkeer naar je website vergroten, wat uiteindelijk kan leiden tot meer klanten en omzet.

Ondersteuning en training

Het hebben van ondersteuning en training bij het beheren van je website kan van onschatbare waarde zijn. Dit omvat technische ondersteuning, beveiligingsupdates, hulp bij het toevoegen van inhoud en training om de backend van je website te begrijpen.

Sommige webbouwbedrijven bieden deze services aan als onderdeel van hun pakketten, terwijl andere mogelijk extra kosten in rekening brengen. Het is belangrijk om te weten welk niveau van ondersteuning je nodig hebt en of dit is inbegrepen in de prijs die je betaalt.

Conclusie

De kosten van een website variëren afhankelijk van het doel van de website, het webdesign, de ontwikkeling, de contentcreatie, de functionaliteiten, het onderhoud, de hosting, de SEO en de ondersteuning. Het is belangrijk om een budget te bepalen en te overwegen welke aspecten het belangrijkst zijn voor jouw bedrijf.

Het inhuren van een webbouwer kan aanvankelijk duurder lijken, maar kan op de lange termijn waardevoller zijn door het leveren van een kwalitatieve website die resultaten oplevert.

Investeer in een professionele online aanwezigheid en bouw een website die jouw bedrijf vertegenwoordigt en klanten aantrekt. Onthoud dat een goed ontwikkelde en effectieve website een investering is die zichzelf kan terugbetalen door groei en succes.

Neem vandaag nog contact met mij op om te ontdekken hoe ik je kan helpen bij het bouwen van een website die aan al jouw behoeften voldoet en binnen je budget past.

Meest gelezen artikelen

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64