Website laden op topsnelheid met plugin van JCH Optimize

glasvezel voor sneller laden website

Hoe kun je jouw website sneller laten laden

Als jouw website pas na 10 seconden wordt geladen dan haken de meeste bezoekers af om naar een andere site te gaan die sneller laad.

Als jouw website binnen 2 seconden wordt geladen is dat positief en zullen jouw bezoekers langer op jouw website blijven. En langer blijven op je website komt ook neer op een hogere ranking in Google.

Hoe meet ik de prestaties van mijn website?

De prestatie van je website zijn meetbaar met diverse online tools:

Testen bij Pingdom Website Speedtest

Pingdom Website Speedtest voor het meten van de laadtijd, voer deze test meerdere keren uit voor een gemiddeld resutaat. Laat de test uitvoeren vanuit Frankfurt dat is het land wat het dichtstbij Nederland ligt voor het beste resultaat. Hieronder staan de resultaten die ik met mijn eigen website heb gehaald, zou het niet geweldig zijn als deze resultaten ook voor jouw eigen website gelden, als je zelf twijfeld over hoe alles in te stellen met JCH kan ik je daar perfect mee ondersteunen.

Pingdom speedtest uitslag

Testen bij pagespeed van Google

Pagespeed van Google hier krijg je een cijfer voor de prestatie van je site max. 100 punten, is je score onder de 50 dan is er werk aan de winkel.

Maar met een score zoals hieronder dan ben je op de goede weg, een score van 96 op een desktop en 75 op de mobiel dat kost even wat moeite maar is wel de moeite waard.

Wil je ook een goede score halen met je website, ik kan geheel vrijblijvend een test doen en je voorzien van advies om ook een mooie score te behalen.

Google pagespeed uitslag desktop

Google pagespeed uitslag mobiel

Testen bij GTmetrix

GTmetrix is soortgelijk aan pagespeed met meer inzicht in je laadsnelheid. Met Performance kun je zien waar je meer verbetering kunt halen, als alles groen is dan ben je op de goede weg en ben je in principe klaar. Met de performance heb ik de score van 98%, dit is ook zeer afhankelijk van de drukte op de webserver van je website, maar een resultaat van meer als 90% is een goede score, de structure score van 95% zegt iets over waar er nog knelpunten zitten die opgelost kunnen worden.

GtMetrix uitslag

Ik heb hier de uitslag van een test van mijn eigen website, nadat ik mijn website heb voorzien van de nieuwe Astroid template gebruik ik JCH niet meer omdat de template zonder JCH ook al supersnel laad.

De laadtijd is nu bijna 1 seconden, deze is gemeten in het weekend vanuit Londen, als de website vanuit Nederland wordt geladen zal deze iets vlugger zijn. Ik heb ongeveer 10 keer gemeten en dit was de snelste, met uitschieters naar bijna 1,2 seconden, wat nog goed is.

Als je deze testen hebt uitgevoerd en je krijgt een lage score van rond de 50% voor beide dan is er werk aan de winkel.

Wil je een snellere laadtijd met jouw website?

Dan kan ik een vrijblijvende check doen om te kijken waar meer snelheid is te halen voor een betere score. Een langzame hosting daar kan ik helaas niets aan doen, neem contact met mij op voor meer snelheid van je website.

Een langzame website kan vele redenen hebben, maar een belangrijke reden is zoek een goede hoster. Een budget hoster gebruikt nog hdd servers en deze zijn langzamer dan de nieuwe ssd servers.

Bij een budget hoster worden meerdere websites op een server gehost. Jouw website moet de rekenkracht van de server delen met de andere websites wat weer leidt tot een langzame laadtijd. Dit kunnen allerlei sites zijn ook de 18+ sites, deze snoepen veel snelheid van jouw site af.

Kies voor een goede hosting van je website.

Bij een goede hosting hoef je de server met veel minder klanten te delen wat weer een snellere laadtijd oplevert. De hoster die ik altijd aanbeveel is Antagonist, en voor de kleinere websites is een goede optie Vimexx.

Ik heb voor meerdere klanten een Joomla website gemaakt die al een hostingpakket hadden afgenomen bij een andere partij, dit waren dan de zogenaamde budgethosters, het snelheidsverschil is soms heel groot.
De website wordt eerst op de server van mijn eigen website gebouwd met een subdomein. Dan heb je ook een snelle laadtijd. Na oplevering als de website op een server draait bij de budgethosters valt de laadtijd meestal tegen.

De verschillen kunnen dan flink oplopen, dit moet je niet willen, dit kost bezoekers en/of potentiële klanten. Als je een website wilt gaan bouwen of laat bouwen bespaar nooit op je hosting, daar krijg je zeker spijt van.

Meer snelheid krijg je ook als je website goed is opgebouwd, gebruik geen onnodige plugins, het gebruik van een twittermodule of het weergeven van je facebook berichten remt je site enorm in zijn laadtijd omdat er veel data van buitenaf geladen moet worden en dit kost alleen maar tijd

Het gebruik van Gzip is ook een snelheid verhoger omdat dan alle data gecomprimeerd wordt verstuurt en razendsnel door je webbrowser wordt uitgepakt, dit zet je aan in Systeem>Algemene instellingen dan het subkopje server, zet Gzip compressie op JA, en je hebt weer een beetje meer van de laadtijd afgesnoept.

Maak je foto's niet onnodig groot om te laden.

Ook het gebruiken van grote foto's op je site remt de laadtijd van je website, een foto die je van een telefoon of camera gebruikt is algauw 3 mb, en heb je dan meerdere van deze grote foto's op je website staan, dan duurt het enkele seconden om deze te laden.

Heb je de foto in afmetingen verkleind in je artikel dan blijft deze toch 3mb groot, zie het als een grote doos met stenen die je kunt opvouwen (KLEINER MAKEN) het gewicht blijft gelijk, zo is dat met een foto ook.

Met een foto die je verkleind via compresjpeg blijft er dan maar 75kb over, dat is een flink verschil in omvang en laadtijd. Om je foto helemaal perfect te krijgen zou je deze ook in afmetingen kleiner moeten maken, in mijn blog gebruik ik 2 afmetingen, 1 voor op de blog en 1 voor op het volledige artikel.

Super plugin voor een snelle laadtijd van je website

Website versnellen voor meer bezoekers

Bij het gebruik van de plugin JCH-Optimize worden er diverse aanpassingen gemaakt door deze plugin, deze is in de gratis versie te verkrijgen om mee te testen.

Maar voor het echte werk kun je beter kiezen voor de betaalde versie, hiermee kun je veel meer instellen voor een optimale laadtijd, deze kost nu ongeveer € 30,- met een half jaar ondersteuning.

Deze plugin zorgt ervoor dat je site optimaal wordt voorbereid op een snellere laadtijd, een halvering van de laadtijd is geen uitzondering en de website krijgt een hogere score bij Pagespeed van Google.

Je zult eerst een nulmeting moeten doen, dus zonder het gebruik van JCH, schakel deze dan in en test nogmaals.

Als je de resultaten van de testen hebt kun je met JCH-Optimize allerlei instellingen doen om je website zo optimaal mogelijk te maken.

Test wel iedere aanpassing die je maakt, want er zijn instellingen die de css en javascript zo comprimeren dat er modules e.d niet goed meer wordt weergegeven en dat is ook niet de bedoeling.

Na de gemaakte instellingen zul je zien dat je een veel betere score hebt en ook een snellere laadtijd van je website. Dus ga hier mee aan de slag en je zult hier geen spijt van krijgen.

Zoals al eerder verteld maak ik er geen gebruik meer van omdat in combinatie met de astroid template het tijdsverschil in laadtijd niet verbeterde maar eerder langzamer werd, dus goed testen is een goed idee voor je de plugin gaat gebruiken.

Heb je vragen of begrijp je iets niet laat het mij weten en neem contact op.

Meest gelezen artikelen

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64