Gratis https op je website voor meer vertrouwen van bezoekers

 Gratis Https op je website

Zou het niet geweldig zijn als je bezoekers zich veilig voelen op je website, dat is mogelijk met het https/ssl protocol, en het mooie is het is nog gratis ook als je hosting afneemt via Antagonist of Vimexx.

Ja, je ziet het goed, gratis https/ssl op je nieuwe website, ik heb vanaf 18 april 2017 al mijn gebouwde websites een extra beveiliging gegeven doormiddel van ssl, waardoor ze beter zijn beveiligd tegen het onderscheppen van data, het internetadres heeft nu geen HTTP meer maar HTTPS, de extra S staat voor Secure wat inhoudt dat er met een certificaat wordt gewerkt die voor de versleuteling zorg draagt. Er zijn nog meer factoren die je website en webshop veilig maken en houden, lees de 12 tips die voor maximale veiligheid zorgen.

Wat is HTTPS?

HyperText Transfer Protocol Secure, beter bekend als HTTPS, maar wat is dit nu weer? HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een protocol voor het afhandelen van aanvragen tussen een cliënt (browser) en server (webserver), dat is een methode voor de versleuteling van data tussen de webserver en je eigen computer zodat onderscheppen van de data zinloos is omdat deze is versleuteld en alleen met het juiste certificaat kan worden ontsleuteld.

Wat is SSL?

SSL leidt het verkeer veilig van en naar je website over een versleutelde en veilige HTTPS-verbinding. Hiermee wordt voorkomen dat de gegevens van je bezoekers worden onderschept door kwaadwillende. Daarnaast scoort je website ook beter in Google met SSL, deze vertoont ook geen veiligheidswaarschuwingen in de browser en voldoet aan de wettelijke verplichting van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) om de gegevens van je bezoekers te beveiligen.

Gratis Https op je website

De eerste keuze die je moet maken wanneer je met SSL aan de slag gaat is de keuze voor het juiste type. Je hebt een paar verschillende HTTPS certificaten, je hebt de basis ssl (wordt nu gratis aangeboden) die gebruik maakt van domein SSL en daarbij zie je alleen het groene slotje.

Dan hebben we de organisatie SSL waarbij ook alleen het groene slotje zichtbaar is, maar een hogere beveiliging heeft, deze is niet gratis maar kost een paar euro per maand extra bovenop je hostingkosten.

Dan is er de uitgebreidde SSL die geschikt is voor banken, grote bedrijven en webshops die zo meer uitstraling hebben en op deze manier meer vertrouwen uitstralen, de hoogste SSL is zichtbaar aan de bedrijfsnaam na het slotje.

Bij alle nieuw te bouwen website's wordt de basis ssl standaard geactiveerd, er bestaat ook een mogelijkheid voor een organisatie SSL en een uitgebreide SSL dit schept direct meer vertrouwen en is voor webshops of bedrijven in de financiële sector noodzakelijk.

HTTPS en Secure Sockets Layer (SSL)

Hoger ranken met https is mogelijk omdat Google het belangrijk vindt dat bezoekers zich veilig voelen op een website die loopt via een https certificaat, deze beveiliging is nodig voor de bescherming van persoonsgegevens, als er een contactformulier aanwezig is op je website zou je al een https certificaat op je website moeten hebben volgens de regels van de wet omdat je persoonlijke gegevens uitwisseld, al is dit niet bij alle websites het geval.

Zit er zo'n groen slotje op je website dan weet je dat er met de gegevens die bezoekers achterlaten geen vreemde dingen gebeuren zoals misbruik van gegevens e.d want deze gegevens worden verstuurd via een versleutelde internet verbinding.

HTTPS in de webbrowser

In de meest bekende en gebruikte browsers wordt de adresbalk met een witte achtergrond getoond en begint de URL met https://. Aan de rechterkant (boven of onderin de browsers) wordt er een afbeelding getoond van een hangslotje. Waarbij rood staat voor verlopen, ongeldig of andere fout in het SSL Certificaat waardoor het voor een gebruiker direct te zien is of een SSL Certificaat wel of niet geldig is, en daardoor de gegevens zijn te onderscheppen door kwaadwillende.

Toepassingen van HTTPS

HTTPS wordt voor alle doeleinden gebruikt waar veilig gegevens moeten worden verstuurd, bijvoorbeeld bij webwinkels, telebankieren, webmail of internetapplicaties. Het is van groot belang dat indien de gegevens onderschept worden door kwaadwillende personen deze de informatie niet kunnen decoderen. Met behulp van een SSL-certificaat en het HTTPS protocol zijn browsers en servers in staat informatie die wordt verstuurd eerst te versleutelen, en bij aankomst weer te ontsleutelen. Veilig online bankieren of veilig een aankoop doen bij een webwinkel wordt hiermee gewaarborgd.

Dus voor meer veiligheid van je bezoekers van je website is deze SSL een must.

Meest gelezen artikelen

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64