Gebruik geen 'Welkom op mijn website'

Gebruik geen welkom op mijn website

 

Ik kom dit op veel websites tegen op de homepage in grote letters "Welkom op de website van .......". Dit is heel vriendelijk om je bezoekers welkom te heten maar seo technisch is dit niet heel erg handig, meestal staat deze tekst ook nog in een H1 tag wat voor Google een belangrijke tag is omdat dit aangeeft waar de website over gaat, deze zal uiteraard niet over welkom op mijn website gaan.

Bij de bouw van een website laat ik de klanten de teksten en afbeeldingen gedeeltelijk zelf aanleveren, is voor mij eenvoudiger als de website gaat over onderwerpen waar ik niet het fijne van weet, tijdens de bouw verdiep ik me wel beter in de materie.
De teksten die worden aangeleverd neem ik altijd even door om te kijken welke menu items waar moeten komen en waar deze over gaan, ik krijg weleens teksten en dan staat er bovenaan gelijk in grote letter:"Welkom op de website van ......."

Als ik de website ga vullen met teksten en foto's laat ik deze tekst vervallen, de klanten kunnen tijdens de bouw gewoon meekijken via hun eigen computer en zien dan dat de tekst ontbreekt en vragen dan waarom.

Nadat ik ze heb vertelt dat dit voor de vindbaarheid niet zo'n goed idee is en zeker niet om deze als kopteksten te gebruiken, maar wil je dit toch toepassen op je website dan kun je dit beter in gewone tekst plaatsen en niet in de belangrijke H1 of H2 tags, die leest google eerst en ziet zo waar het artikel over gaat.

Op een website of webshop heb je dit niet dus en is dit overbodig.

Het is een heel vriendelijk gebaar en kun je vergelijken met de kokos deurmat, waar met grote letters het woord WELKOM op staat die je bij veel voor - en achterdeuren ziet liggen.(ik heb niet zo'n mat liggen want als je in een rolstoel zit zijn het irritante snelheidsdempers en sta je al stil voor je over de drempel naar binnen kunt springen.)

Omhelzing begroetenDe vrienden en familie die bij mij langs komen weten wel dat ze welkom zijn, deze worden begroet met de geur van verse koffie, een leuke woordgrap of een omhelzing en voelen zich daarom ook meer dan welkom.

Op je website kun je natuurlijk niet zeggen, ''hoi, wat leuk dat je er bent, heb je zin in koffie".

Natuurlijk kun je de bezoeker wel het gevoel geven dat deze welkom is door de website zo in te richten dat de website overzichtelijk is en de informatie waar de bezoeker naar zoekt snel voorhanden is.

Maar waarom tegen de bezoeker welkom zeggen helemaal niet nodig is

Door alles op een logische plaats te hebben staan is je website overzichtelijk, anders is de bezoeker zo weer op weg naar een andere website want ze komen om:

  snel te vinden waar ze voor op je website kwamen

  duidelijk zichtbaar menu, een zoekvenster en natuurlijk je contactgegevens

  weinig hoeven te lezen en een snelle laadtijd

  veel meer aangeboden krijgen dan ze verwachten

  en natuurlijk geen grote foto slideshow (oeps, dat doet zeer), ik heb me er in het verleden ook schuldig aan gemaakt hoor.

Zo'n foto slideshow ziet er wel gelikt uit, maar bijna niemand gaat al je foto's zitten bekijken, de bezoeker heeft haast en zijn op je website terecht gekomen nadat ze een zoekterm hebben ingetypt in een zoekmachine, de bezoeker is daar naar opzoek en niet naar een slideshow.

Wat zegt welkom op mijn website eigenlijk

Het is bij een winkel heel gewoon dat je welkom wordt geheten, maar bij een website is dit anders:

  je bent op de website terecht gekomen en ziet het logo en de bedrijfsnaam

  voor de zoekmachines is het belangrijk dat de koppen op de website precies vermelden wat de bezoeker kan verwachten

  welkom heten hoort daar niet bij, wat het is zonde om hier de H1 en/of H2 tags voor te gebruiken

Als er op de homepage al "Welkom op mijn website" in de grootste chocoladeletters staat, weet de bezoeker niet waar de website over gaat, google heeft hier ook niets aan want er zijn nog veel website die deze term gebruiken, je kunt hier beter een zoekterm neerzetten waar je op gevonden wil worden.

Heb je bijvoorbeeld als hovenier een website die informatie bied over je werkzaamheden als tuinman dan kun je beter de koptekst veranderen in:

Ontwerp, Tuinaanleg en onderhoud.

En vergeet ook niet om de koptekst een H1 tag te geven, zo heb je gelijk weer een stukje zoekmachine optimalisatie toegepast.

Voor de bezoeker is het in enkele seconden duidelijk:

  wat is dit voor website? het is duidelijk een hoverniersbedrijf

  hier kan ik een mooie tuin laten ontwerpen

  deze wordt ook door deze vakmannen aangelegd

  en voor eventueel onderhouden kan ik daar ook terecht

Dus pas je tekst op je homepage aan als hier "Welkom op mijn website" staat, doe dit zeker als het een H1 of H2 tag betreft en je website zal door bezoekers en google beloont worden met een hogere ranking. Op deze manier zullen je bezoekers gelijk zien waar de website over gaat en zullen verder gaan zoeken naar de informatie die ze zochten op jouw website en eventueel overgaan tot contact opnemen via telefoon, whatsapp of mail.

Succes met aanpassen van je teksten, heb je problemen of snap je iets niet neem dan even contact op.

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64