Zelf een website bouwen of laten doen?

De juiste keuze voor jouw online aanwezigheid?

In het digitale tijdperk is een professionele website van essentieel belang voor elk bedrijf. Het is immers het visitekaartje van je onderneming en een cruciaal instrument om klanten te bereiken. Nu rijst de vraag: moet je zelf een website bouwen of het laten doen door professionals? In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen van beide opties belichten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen die past bij jouw behoeften en mogelijkheden.

Zelf een website maken

Voordelen:

Kostenbesparing:

Zelf een website bouwen kan aanzienlijk goedkoper zijn, vooral als je een beperkt budget hebt, je kunt heel veel vinden op Youtube over hoe een website te bouwen, als je geheel vastloopt of iets niet helemaal snapt kan ik je altijd een duwtje in de goede richting geven.

Volledige controle:

Je hebt volledige controle over het ontwerp, de functionaliteit en het beheer van je website, zonder telkens weer de ontwerper of bouwer te moet contacten voor een aanpassing.

Flexibiliteit:

Je kunt op elk gewenst moment wijzigingen aanbrengen en je website aanpassen aan je specifieke behoeften, je hebt dus helemaal 100% controle over je eigen website, zodat je zelf een heleboel kan leren of het bouwen en aanpassen van je eigen website.

Leerervaring:

Het bouwen van een website is een waardevolle leerervaring en kan je helpen bij het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, zoals de kennis van HTML en CSS wat eigenlijk nooit weg is als je zelf een website gaat bouwen.

Nadelen:

Technische uitdagingen:

Het bouwen van een website vergt technische kennis en vaardigheden zoals HTML, CSS en mogelijk ook programmeren, wat een grote drempel opwerpt, met het gebruikt van een cms systeem zoals Joomla of Wordpress is deze drempel al een stuk lager, omdat je het bouwen hiermee geen grote techische vaardigheid nodig hebt.

Tijdsintensief:

Het kost veel tijd en inspanning om een professioneel ogende website te creëren, vooral als je geen ervaring hebt, zelf gaan bouwen kan heel lang gaan duren en je zou door de vele tegenslagen de handoek in de ring kunnen gooien, maar op youtube is heel veel te vinden over de grondbeginselen van het maken van een website, maak hier gebruik van en maak van je website een succes.

Beperkte expertise:

Als je geen ervaring hebt met webdesign, kan het moeilijk zijn om een website te maken die aan de verwachtingen van gebruikers voldoet, ook de beperkte kennis van SEO kan een flink struikelblok zijn omdat je dan weinig tot geen bezoekers krijgt.

Onderhoud en beveiliging:

Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de beveiliging van je website, wat regelmatige updates en beveiligingsmaatregelen vereist, laat je het onderhoud achterwege omdat je niet weet hoe dit werkt, dan kan dit weer leiden tot het niet meer doen van deze updates met als gevolg een sterk verouderde website die weer gevoeling is om te worden gehackt.

Een professional inhuren

Voordelen:

Professioneel ontwerp:

Een webdesigner kan een website maken die aansluit bij jouw merkidentiteit en de beste gebruikerservaring biedt zodat de bezoeker zich thuis voelt en langere tijd verblijft op je website en daarna contact met je opneemt.

Tijdbesparing:

Door een professional in te huren, kun je je richten op je kernactiviteiten en het bouwen van je bedrijf, terwijl zij zich bezighouden met het maken van je website.

Technische expertise:

Webdesigners hebben uitgebreide kennis van de nieuwste technologieën en best practices, waardoor ze hoogwaardige websites kunnen ontwikkelen.

Ondersteuning en onderhoud:

Een professioneel webdesignbedrijf kan zorgen voor het onderhoud, de beveiliging en eventuele technische problemen van je website, ook na oplevering zijn zij je aanspreekpunt als je problemen ervaart.

Nadelen:

Kosten:

Het inhuren van een professional kan duur zijn, vooral voor kleinere bedrijven met beperkte middelen, zodat deze dan toch maar besluiten om er zelf aan te gaan beginnen met alle gevolgen vandien.

Afhankelijkheid:

Je bent afhankelijk van de beschikbaarheid en communicatie met de webdesigner om wijzigingen aan je website door te voeren of eventuele problemen op te lossen.

Beperkte controle:

Hoewel een professionele webdesigner expertise biedt, kan het zijn dat je minder directe controle hebt over het ontwerp en de functionaliteit van je website.

Afstemming van verwachtingen:

Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat de webdesigner jouw visie en doelen begrijpt en deze op de juiste manier vertaalt naar het ontwerp van de website.

FAQ:

Hoewel technische kennis nuttig is, zijn er tegenwoordig veel gebruiksvriendelijke tools en platforms beschikbaar waarmee je zonder uitgebreide technische kennis een website kunt bouwen. Er zijn ook online cursussen en tutorials die je kunnen helpen bij het leerproces.

De kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van het project, de functionaliteiten die je nodig hebt en het ervaringsniveau van de webdesigner. Het is raadzaam om offertes op te vragen en verschillende aanbiedingen te vergelijken om een idee te krijgen van de kosten.

Ja, je kunt na het bouwen van je website nog steeds wijzigingen aanbrengen. Als je ervoor kiest om een professionele webdesigner in te huren, kun je met hen bespreken hoe je toekomstige wijzigingen en updates kunt laten uitvoeren.

De tijd die nodig is om een website te bouwen, hangt af van verschillende factoren, waaronder je technische vaardigheden, de complexiteit van het ontwerp en de functionaliteiten die je wilt opnemen. Het kan variëren van enkele dagen tot enkele weken of zelfs maanden.

Belangrijke factoren om te overwegen zijn je technische vaardigheden, beschikbare tijd en budget, het gewenste niveau van controle en maatwerk, en de complexiteit van je website. Het is ook nuttig om de voor- en nadelen van beide opties af te wegen en te kijken naar wat het beste past bij jouw specifieke behoeften en doelen.

Heb je een keuze gemaakt en wil je toch graag dat je website door iemand wordt gemaakt die daar meer ervaring mee heeft, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meest gelezen artikelen

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64