SEO verbeteren in je Joomla website

De kracht van SEO en waarom het essentieël is voor online succes

In de razendsnelle digitale wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om op te vallen tussen de concurrentie. Of je nu een kleine lokale ondernemer bent of een groot bedrijf runt, een sterke online aanwezigheid is van vitaal belang om je doelen te bereiken. En een van de meest krachtige tools die je hiervoor kunt inzetten is SEO, oftewel Search Engine Optimization.

Inhoudsopgave:
  1. Wat is SEO?
  2. Waarom is SEO zo belangrijk?
  3. Verhoogde websiteautoriteit
  4. Concurrentievoordeel
  5. Langdurige resultaten
  6. Hoe SEO toe te passen?
  7. Beter gevonden worden met je website
  8. Hoe zet je de zoekmachinevriendelijke URL's aan in je Joomla website

Wat is SEO?

SEO is belangrijk voor je websiteSEO, oftewel Search Engine Optimization, is een essentieël onderdeel van online marketing en websitebeheer. Het is een continue proces waarbij verschillende technieken en strategieën worden toegepast om de online aanwezigheid van een website te verbeteren en de positie ervan in de zoekresultaten van zoekmachines te verhogen.

Waarom het optimaliseren van je website belangrijk is.

Het optimaliseren van je website en content is van groot belang omdat zoekmachines zoals Google voortdurend evolueren en complexe algoritmen gebruiken om webpagina's te indexeren en te rangschikken. Door de regels en richtlijnen van deze zoekalgoritmen te begrijpen en ze op de juiste manier toe te passen, kun je de zichtbaarheid van je website vergroten en meer organisch verkeer genereren.

Het optimaliseren van je website omvat verschillende aspecten, waaronder het optimaliseren van de technische structuur, het verbeteren van de laadsnelheid, het gebruik van relevante zoekwoorden, het creëren van hoogwaardige content en het verkrijgen van kwalitatieve backlinks. Het doel van al deze inspanningen is om zoekmachines te helpen je website beter te begrijpen, de relevantie ervan voor bepaalde zoekopdrachten te beoordelen en deze hoger te rangschikken in de zoekresultaten.

Vergroten van de zichtbaarheid

Vergroten van je zichtbaarheidDoor SEO effectief toe te passen, vergroot je de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten, wat leidt tot een groter aantal bezoekers. Bovendien richt SEO zich op het aantrekken van relevante bezoekers, mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de producten, diensten of informatie die je website biedt.

Dit resulteert in een hogere kans op conversies, zoals aankopen, aanmeldingen, downloads of andere gewenste acties op je website.

Het succes van SEO vereist echter geduld en consistentie, aangezien het tijd kost voordat de effecten van optimalisatie zichtbaar worden. Het is belangrijk om te begrijpen dat SEO geen snelle oplossing is, maar eerder een langetermijnstrategie die voortdurende monitoring, aanpassingen en optimalisaties vereist.

Versterken van de online aanwezigheid

Al met al kan SEO een krachtig hulpmiddel zijn om je online aanwezigheid te versterken,meer relevante bezoekers aan te trekken en uiteindelijk je zakelijk succes te vergroten. Het is een voortdurend proces dat vraagt om een diepgaand begrip van zoekmachines, de behoeften van je doelgroep en de beste praktijken op het gebied van website-optimalisatie.

Door te investeren in SEO en het implementeren van effectieve strategieën, kun je de concurrentie voorblijven en een duurzame groei van je online activiteiten realiseren.

Waarom is SEO zo belangrijk?

waarom is seo belangrijkNaast het genereren van het merendeel van het webverkeer, hebben zoekmachines ook de neiging om vertrouwen en geloofwaardigheid toe te kennen aan websites die hoog scoren in de zoekresultaten. Door te investeren in SEO en hogere organische zoekresultaten te behalen, kun je de zichtbaarheid van je website vergroten en het vertrouwen van potentiële klanten winnen.

Een goede SEO-strategie omvat verschillende aspecten, zoals het optimaliseren van de technische structuur van je website, het creëren van relevante en hoogwaardige content, het gebruik van relevante zoekwoorden en het verbeteren van de gebruikerservaring op je website.

Door deze elementen in acht te nemen, kun je de algehele kwaliteit van je website verbeteren en ervoor zorgen dat zoekmachines deze als waardevol en relevant beschouwen voor gebruikers.

Hogere organische zoekresultaten

Een hogere positie in de zoekresultaten betekent dat je website meer zichtbaarheid krijgt, vooral omdat veel mensen geneigd zijn om alleen op de eerste paar resultaten te klikken. Als je website echter niet op de eerste pagina van de zoekresultaten staat, bestaat de kans dat je potentiële bezoekers misloopt, zelfs als je geweldige producten of diensten aanbiedt.

Bovendien is SEO een duurzame langetermijnstrategie. Hoewel het opbouwen van organisch verkeer en het verkrijgen van hogere posities in de zoekresultaten wat tijd kan kosten, kunnen de resultaten op lange termijn zeer waardevol zijn. In tegenstelling tot betaalde advertenties, die verdwijnen zodra je stopt met betalen, blijft organisch verkeer naar je website stromen, zelfs nadat je je inspanningen op SEO hebt verminderd.

Spreek je doelgroep aan

Een ander belangrijk aspect van SEO is dat het je helpt om je doelgroep beter te begrijpen en aan te spreken. Door onderzoek te doen naar relevante zoekwoorden en de behoeften en intenties van je doelgroep te begrijpen, kun je je content en website optimaliseren om precies aan te sluiten bij wat gebruikers zoeken. Dit helpt niet alleen om meer relevante bezoekers naar je website te trekken, maar ook om de gebruikerservaring te verbeteren en bezoekers om te zetten in klanten.

SEO is essentieël

Kortom, SEO is essentieël omdat het de zichtbaarheid, geloofwaardigheid en relevantie van je website vergroot. Het helpt je om meer organisch verkeer te genereren, potentiële klanten aan te trekken en je online aanwezigheid te versterken. Door te investeren in een solide SEO-strategie, kun je de concurrentie een stap voor blijven en langdurige voordelen voor je bedrijf behalen.

Verhoogde websiteautoriteit

Verhoog de autoriteitVerhoogde websiteautoriteit speelt een cruciale rol in het hedendaagse digitale landschap. Het is een maatstaf die zoekmachines gebruiken om de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van een website te beoordelen. Om deze autoriteit te versterken, is het van essentieël belang om SEO (Search Engine Optimization) strategieën toe te passen en je website te optimaliseren op verschillende niveaus.

Een van de belangrijkste aspecten van het vergroten van de websiteautoriteit is het leveren van relevante en hoogwaardige content. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites die waardevolle informatie bieden aan hun gebruikers.

Houd je website actueel

Door content te creëren die goed onderbouwd, actueel en relevant is voor je doelgroep, vergroot je de kans dat zoekmachines je website als een betrouwbare bron beschouwen. Dit betekent dat je moet streven naar inhoud die niet alleen informatief is, maar ook nuttig en boeiend voor je bezoekers.

Houd je website technisch up-to-date

Daarnaast is het belangrijk om technische aspecten van je website te optimaliseren. Dit omvat het verbeteren van de laadsnelheid, het implementeren van een responsief ontwerp voor mobiele apparaten en het zorgen voor een goede site-architectuur.

Een gebruiksvriendelijke en snelle website draagt bij aan een positieve gebruikerservaring, wat op zijn beurt de autoriteit van je site kan versterken. Zoekmachines hebben de neiging om websites met een goede technische basis hoger te rangschikken, omdat ze gemakkelijker kunnen worden gecrawld en geïndexeerd.

Zorg voor goede backlinks

Backlinks verkrijgenDaarnaast kan het verkrijgen van kwalitatieve externe links naar je website een aanzienlijke invloed hebben op je websiteautoriteit. Wanneer andere betrouwbare en relevante websites naar jouw site linken, interpreteert een zoekmachine dit als een teken van vertrouwen en geloofwaardigheid.

Het is belangrijk om organische linkbuilding-strategieën te gebruiken, zoals het creëren van waardevolle inhoud die andere mensen van nature willen delen en linken. Het is echter van cruciaal belang om te onthouden dat het verkrijgen van kwalitatieve links een geleidelijk proces is dat tijd en consistentie vereist.

De voordelen van meer websiteautoriteit

Het vergroten van je websiteautoriteit heeft verschillende voordelen. Ten eerste kunnen hogere posities in de zoekresultaten leiden tot meer organisch verkeer naar je website. Dit betekent dat potentiële klanten je site gemakkelijker kunnen vinden wanneer ze zoeken naar relevante zoektermen.

Bovendien kan een verbeterde autoriteit het vertrouwen van potentiële klanten vergroten. Wanneer je website wordt gezien als een betrouwbare bron, zijn mensen eerder geneigd om met je in zee te gaan, producten of diensten bij je af te nemen, of je inhoud te delen met anderen.

Kortom, het vergroten van je websiteautoriteit is een doorlopend proces dat aandacht vereist op verschillende fronten. Door hoogwaardige content te leveren, technische optimalisaties door te voeren en te werken aan kwalitatieve linkbuilding, kun je je autoriteit en geloofwaardigheid vergroten. Daarnaast zijn er nog andere strategieën die je kunt toepassen om je websiteautoriteit te versterken.

Gebruik je sociale kanalen voor meer bekendheid

Sociale kanalen gebruikenEen van die strategieën is het opbouwen van een sterke aanwezigheid op sociale media. Sociale media platforms bieden een geweldige kans om je merk te promoten, je content te delen en een gemeenschap van volgers op te bouwen.

Door regelmatig waardevolle inhoud te delen en betrokken te zijn bij gesprekken in jouw branche, kun je niet alleen meer verkeer naar je website leiden, maar ook je online autoriteit vergroten. Bovendien kunnen sociale signalen, zoals het aantal likes, shares en reacties op je posts, ook door zoekmachines worden beschouwd als indicatoren van je autoriteit.

Vraag of je klanten een review willen achterlaten op Google

Het verkrijgen van positieve reviews en testimonials kan ook bijdragen aan je websiteautoriteit. Mensen vertrouwen vaak op de meningen van anderen bij het nemen van aankoopbeslissingen. Door klanten te stimuleren om feedback achter te laten en positieve ervaringen te delen, kun je het vertrouwen van potentiële klanten vergroten. Dit kan ook leiden tot een hogere rangschikking in lokale zoekresultaten, vooral als je een bedrijf hebt met een fysieke locatie.

Daarnaast is het belangrijk om je website regelmatig bij te werken en te voorzien van nieuwe content. Zoekmachines hechten waarde aan websites die actief worden bijgewerkt en relevante informatie bieden.

Dit kan variëren van het toevoegen van blogartikelen en nieuwsberichten tot het bijwerken van productpagina's en het aanbieden van waardevolle bronnen, zoals handleidingen of whitepapers.

Door regelmatig nieuwe content toe te voegen, geef je zoekmachines een reden om je website regelmatig te crawlen en te indexeren, wat je autoriteit ten goede kan komen.

Het belang van een goede User Experience (UX)

Gebruiks ervaring van je websiteTen slotte is het belangrijk om een goede gebruikerservaring te bieden op je website. Een intuïtieve navigatie, duidelijke call-to-actions en snelle laadtijden dragen bij aan een positieve gebruikerservaring. SEO gaat niet alleen over zoekmachines, maar ook over het verbeteren van de gebruikerservaring op je website.

Door te zorgen voor een snelle laadtijd, eenvoudige navigatie en relevante inhoud, maak je het voor bezoekers gemakkelijker om te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Een goede gebruikerservaring kan leiden tot hogere conversieratio's en terugkerende bezoekers.

Wanneer bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken en een prettige interactie hebben met je website, is de kans groter dat ze langer blijven en terugkomen. Dit kan op zijn beurt leiden tot een verhoogde autoriteit, aangezien zoekmachines gebruikersgedrag en de mate van betrokkenheid bij een website in overweging nemen bij het bepalen van de rangschikking.

Blijf nieuwe content toevoegen

Al met al is het vergroten van je websiteautoriteit een continu proces dat consistentie en aandacht vereist. Door relevante, hoogwaardige content te leveren, technische optimalisaties door te voeren, kwalitatieve links te verkrijgen, een sterke aanwezigheid op sociale media op te bouwen, positieve reviews te verzamelen, regelmatig nieuwe content toe te voegen en een goede gebruikerservaring te bieden, kun je stap voor stap je autoriteit vergroten en positieve resultaten behalen in de zoekresultaten.

Concurrentie voordeel

In de huidige digitale wereld is concurrentie in bijna elke sector hevig, vooral online. Om je bedrijf te onderscheiden van concurrenten en de aandacht van potentiële klanten te trekken, is een sterke SEO-strategie essentieel. Met SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, kun je hogere posities behalen in de zoekresultaten, waardoor je zichtbaarheid vergroot wordt en je mensen bereikt die anders mogelijk voor een concurrent zouden kiezen.

Versterk je SEO strategie

Het belang van een sterke SEO-strategie kan niet genoeg benadrukt worden in deze competitieve online omgeving. Het is niet langer voldoende om alleen een website te hebben; je moet ervoor zorgen dat potentiële klanten je ook daadwerkelijk kunnen vinden wanneer ze online naar producten of diensten zoeken die jij aanbiedt.

Door hoger te ranken in zoekmachines zoals Google, vergroot je niet alleen je zichtbaarheid, maar trek je ook gerichte verkeer aan dat op zoek is naar wat je te bieden hebt.

Wanneer je hogere posities behaalt in de zoekresultaten, creëer je een concurrentievoordeel ten opzichte van bedrijven die lager in de ranglijst staan. Mensen hebben de neiging om te vertrouwen op de resultaten die ze als eerste te zien krijgen, en ze zijn minder geneigd om verder te scrollen of naar de tweede pagina te gaan.

Door bovenaan te staan, vergroot je dus de kans dat potentiële klanten op jouw website klikken en met jou in zee gaan.

Houd je bezoeker op je website door kwalitatieve content

Een effectieve SEO-strategie omvat verschillende aspecten, waaronder het optimaliseren van je website met relevante zoekwoorden, het creëren van kwalitatieve en boeiende content, het opbouwen van backlinks van andere betrouwbare websites en het verbeteren van de technische aspecten van je website, zoals laadsnelheid en mobielvriendelijkheid.

Door al deze elementen op de juiste manier aan te pakken, vergroot je je kansen om hoger te ranken in de zoekresultaten en een voorsprong te krijgen op je concurrenten.

Haal met SEO je gewenste resultaten

Het is belangrijk om te begrijpen dat SEO een continu proces is en dat het tijd kan kosten voordat je de gewenste resultaten behaalt. Het vergt inspanning, monitoring en optimalisatie om je concurrentievoordeel te behouden. Het is echter de investering zeker waard, omdat een sterke online aanwezigheid en hogere zichtbaarheid uiteindelijk kunnen leiden tot meer verkeer, leads en omzet voor je bedrijf.

Kortom, in de wereld van online concurrentie is een sterke SEO-strategie essentieel om je te onderscheiden van je concurrenten. Door hogere posities in de zoekresultaten te behalen, vergroot je je zichtbaarheid en bereik je potentiële klanten die anders mogelijk voor een concurrent zouden kiezen. Blijf werken aan je SEO-strategie en blijf de ontwikkelingen in de digitale wereld volgen om je concurrentievoordeel te behouden en te versterken.

Langdurige resultaten

langdurige resultaten met SEOHoewel SEO tijd en moeite vergt, biedt het op de lange termijn duurzame resultaten. In tegenstelling tot betaalde advertenties blijft je website zichtbaar in de zoekresultaten, zelfs nadat je stopt met het investeren in advertenties. Door voortdurend te werken aan het optimaliseren van je website en het creëren van waardevolle content, bouw je een solide basis op die je online aanwezigheid op de lange termijn versterkt.

Betaalde advertenties vs organisch verkeer

In tegenstelling tot betaalde advertenties, waarvan de zichtbaarheid afhangt van het budget dat je eraan besteedt, blijft je website zichtbaar in de zoekresultaten, zelfs nadat je stopt met investeren in advertenties. Dit betekent dat je organische verkeer blijft genereren en potentiële klanten naar je website blijft trekken, zonder dat je voortdurend advertentiekosten hoeft te maken.

Blijf werken aan je website

Het geheim van de duurzame resultaten van SEO ligt in het feit dat je voortdurend werkt aan het optimaliseren van je website en het creëren van waardevolle content. Door te begrijpen welke zoekwoorden en zoektermen je doelgroep gebruikt, kun je je website optimaliseren en relevante inhoud bieden die aan hun behoeften voldoet. Door consistent waardevolle en informatieve content te leveren, bouw je een solide basis op voor je online aanwezigheid.

Met optimalisatie een hogere ranking

Wanneer je jouw website optimaliseert voor zoekmachines, word je beloond met een hogere positie in de zoekresultaten. Dit betekent dat jouw website meer zichtbaarheid krijgt en meer potentiële klanten aantrekt. Bovendien, als je jouw website blijft optimaliseren en up-to-date houdt, zal dit resulteren in een betere gebruikerservaring voor je bezoekers. Zoekmachines waarderen websites die gebruiksvriendelijk zijn en waardevolle inhoud bieden, wat kan leiden tot een nog hogere positie in de zoekresultaten.

Bouw meer autoriteit op in jouw vakgebied

Een ander voordeel van SEO op lange termijn is dat het je helpt om autoriteit en geloofwaardigheid op te bouwen in jouw vakgebied. Door waardevolle informatie te verstrekken en jezelf te positioneren als een expert, krijg je het vertrouwen van jouw doelgroep. Dit vertrouwen kan leiden tot meer conversies en herhaalde bezoeken, wat uiteindelijk jouw online aanwezigheid versterkt.

SEO is een investering voor lange tijd

Kortom, hoewel SEO een investering in tijd en moeite is, zijn de resultaten op de lange termijn duurzaam en waardevol. Door voortdurend te werken aan het optimaliseren van je website en het bieden van waardevolle content, bouw je een sterke basis op voor je online aanwezigheid. Dit stelt je in staat om organisch verkeer te blijven genereren en potentiële klanten naar je website te trekken, zelfs nadat je gestopt bent met investeren in betaalde advertenties.

Hoe SEO toe te passen?

SEO omvat verschillende aspecten, waaronder zoekwoord onderzoek, technische optimalisatie, het creëren van hoogwaardige content en het opbouwen van relevante backlinks. Het is belangrijk om te begrijpen dat SEO een voortdurend proces is en dat het tijd kan kosten voordat je resultaten ziet. Het volgen van best practices en het bijhouden van veranderingen in het algoritme van zoekmachines is essentieël om succesvol te zijn met SEO.

SEO is geen garantie voor meer direct succes

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat SEO geen garantie biedt voor direct succes. Het kan enige tijd duren voordat je hogere posities in de zoekresultaten behaalt, en het is mogelijk dat je concurrenten ook investeren in SEO. Het vergt geduld, consistentie en aanpassingsvermogen om succes te behalen met SEO.

Het toepassen van SEO om je online aanwezigheid te verbeteren en je website hoger te laten rangschikken in zoekmachines is een complex proces dat verschillende aspecten omvat. Het begrijpen en beheersen van deze aspecten kan echter aanzienlijke voordelen opleveren voor je online bedrijf of website.

Voer een grondig zoekwoorden onderzoek uit

ZoekwoordenEen van de belangrijkste aspecten van SEO is het uitvoeren van grondig zoekwoordonderzoek.

Dit houdt in dat je zoekt naar relevante zoekwoorden en zinnen die mensen gebruiken bij het zoeken naar informatie die gerelateerd is aan jouw bedrijf of website.

Google heeft daar zelf een goede tool voor, bekijk de video op Youtube om te zien hoe dit werkt.

Door deze zoekwoorden strategisch in je content te verwerken, kun je de kans vergroten dat je website wordt weergegeven wanneer mensen naar die specifieke zoekwoorden zoeken.

Technische optimalisatie is cruciaal

Naast zoekwoordonderzoek is technische optimalisatie een cruciaal onderdeel van SEO. Dit omvat het verbeteren van de technische aspecten van je website, zoals laadsnelheid, mobiele responsiviteit en het optimaliseren van je HTML-tags en meta-beschrijvingen. Door ervoor te zorgen dat je website technisch goed geoptimaliseerd is, kun je de gebruikerservaring verbeteren en zoekmachines helpen je website beter te begrijpen en te indexeren.

Het creëren van hoogwaardige en relevante content is een andere belangrijke pijler van SEO. Het gaat hierbij niet alleen om het schrijven van goede teksten, maar ook om het toevoegen van visuele elementen, zoals afbeeldingen en video's, die je boodschap ondersteunen. Door waardevolle en informatieve content te bieden aan je doelgroep, kun je niet alleen hun betrokkenheid vergroten, maar ook de kans vergroten dat andere websites naar je content linken, wat weer bijdraagt aan je SEO.

Opbouwen van backlinks

Het opbouwen van relevante backlinks is een andere cruciale strategie in SEO. Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Het verkrijgen van hoogwaardige backlinks kan de geloofwaardigheid en autoriteit van je website vergroten in de ogen van zoekmachines. Dit kan worden bereikt door het creëren van waardevolle content die andere websites willen delen, het actief benaderen van andere websites voor samenwerkingen of gastblogmogelijkheden, en het deelnemen aan online discussies en forums waar je relevante links kunt delen.

Geen garantie voor direct succes

Het is belangrijk om te benadrukken dat SEO geen direct succes garandeert. Het kan enige tijd duren voordat je de vruchten plukt van je inspanningen, aangezien het concurrentielandschap en de algoritmen van zoekmachines voortdurend evolueren. Daarom is het essentieel om geduldig te zijn en consistent te blijven werken aan je SEO-strategie. Door de beste praktijken te volgen, bij te blijven met veranderingen in zoekmachines en bereid te zijn om je strategie aan te passen, kun je uiteindelijk succesvol zijn met SEO en een hogere positie in zoekresultaten behalen.

Beter gevonden worden met je website

Om met Joomla beter gevonden te worden door de zoekmachines is het nodig om alle instellingen op een goede manier toe te passen zodat de zoekmachines je artikel goed kunnen crawlen en precies zien waar het artikel over gaat.
Door deze verschillende instellingen continu toe te passen bij het aanmaken van een nieuw artikel komt jouw website steeds beter in beeld bij de zoekmachines en je bezoekers.

Wat je eerst moet doen is het leesbaar maken van je URL, dat betekend dat door de bezoekers en de zoekmachines kan worden gelezen waar het artikel over gaat.

De bovenste is veel beter leesbaar en beter te begrijpen door je bezoekers en door de zoekmachines.

https://joomla-webdesign-dussen.nl/contact

https://joomla-webdesign-dussen.nl/index.php?option=

De onderste is niet echt gemakkelijk te lezen voor de bezoeker maar ook voor de zoekmachine is deze niet echt goed te begrijpen. Dit is eenvoudig op te lossen in enkele simpele stappen.

Hoe zet je de zoekmachine vriendelijke URL's aan in je Joomla website

Zoekmachine vriendelijke url 1. Open de backend van je website door in te loggen.
2. Ga nu naar Systeem en dan naar Algemene instellingen
3. Zet de Zoekmachinevriendelijke URL's aan als deze niet aan staat
4. Dit geldt ook voor Gebruik URL herschrijven die eronder zit aan

Voor je dit doet is het belangrijk om te controleren of het bestand .htacces aanwezig is in de root van je website.

Hoe controleer je of er een .htacces bestand aanwezig is je root van je website?

Hiervoor heb je een FTP programma nodig, maar wat is een FTP programma dat heb ik helemaal niet zul je zeggen. Met een FTP programma kun je bestanden aanpassen in de root van je website, hiermee kun je inloggen op de webserver en alle bestanden zien die zorgen dat je website wordt weergegeven op internet.

Het FTP programma wat ik gebruik is Filezilla, dit is gratis te downloaden, kies hier degene die past bij het besturingssysteem van je computer om het daarna te installeren.
Als het programma op je computer staat kun je met de gegevens die je hebt gehad van je hostingprovider inloggen op de root van de website, dat is de server waar de mappen van je website staan.

Hierin ga je opzoek naar de map waar je website instaat, dit is meestal de map public_html of htt_docs, dat is bij iedere provider weer anders.

Open deze map en ga op zoek naar .htacces, is deze aanwezig dan ben je al klaar, maar staat deze er niet bij moet je htacces.txt hernoemen naar .htacces (let op de punt vooraan) Htacces bestand aanpassen

Dit kun je rechtstreeks op de server doen door het bestand rechts aan te klikken en dan te hernoemen, let erop dat er alleen .htacces staat zonder de extentie erachter en met de punt vooraan, lukt het niet zo dan kun je het bestand altijd nog downloaden en dan hernoemen, vergeet niet het bestand weer te uploaden naar de server toe.

Nu kun je gebruik URL herschrijven wel aanzetten voor mooie en goed leesbare URL's.
Dan is het voor je bezoekers van je website goed te zien waar het artikel over gaat, ook is dit belangrijk voor de zoekmachines die je website bezoeken. Er zijn op internet veel tips te vinden over SEO, hier zitten ook veel tips bij die helemaal niet meer werken omdat Google zijn algoritme heeft aangepast om de website met de beste content bovenaan te zetten.
Ik heb online een cursus Joomla SEO gevolgd en heb daar veel waardevolle tips over Seo geleerd die ik toepas in een Joomla site, als ik deze tips heb toegepast bekijk ik wat het resultaat is van deze aanpassingen met analytics, en zo een steeds betere zoekmachine optimalisatie verkrijg.

Waar vul ik de metatag in als ik een Joomla website heb?

Schrijf je artikel en open nu publicatie, vul bij Metabeschrijving een korte maar pakkende omschrijving in waar het artikel over gaat, deze informatie is zichtbaar onder de url bij de zoekresultaten.
Lees hier wat een metatag is.

Waar vul ik de Meta Title tag in als ik een Joomla website heb?

Als je het artikel hebt geschrevenen kun deze koppelen aan een menu, daarvoor ga je naar menu en dan naar main menu, maak nu een nieuw menu aan.

Koppel je artikel wat je net hebt geschreven aan dit menu.

Open dan linktype bovenaan.

Linktype in menu invullenGeef bij Titelatribuut van link een langere beschrijving van het menu item, doe dit ook bij paginaweergave, die staat ernaast. Vul deze beschrijving hier in bij Browserpaginatitel, dat wordt dan weergegeven als de blauwe tekst, dit wordt ook wel de seo titel genoemd. Deze gegevens zijn in de broncode van de website leesbaar voor de zoekmachines wat weer een belangrijk punt is voor een betere vindbaarheid door je bezoeker.
De volgende die ernaast staat is Metadata, dit is de tekst die zichtbaar is onder de de Seo titel van je website. Deze tekst is al een belangrijk punt voor de bezoeker omdat deze tekst al een beetje een trigger moet zijn om door te klikken.

Meta title tag voor betere ranking

Nu ga je bij metadata een beschrijving geven van het artikel wat je net hebt geschreven, deze informatie wordt weergegeven onder de url van je website.
Hiermee heb je weer een klein stukje Seo toegepast in je website voor een betere vindbaarheid door de zoekmachines.

Begin een blog en plaats regelmatig een verhaal waar je expertise in naar voren komt.
Als je eens in de zoveel tijd een stukje op je website schrijft met waardevolle content die volstaat met de kennis die je wil delen, dan wordt dit door Google gezien en zeer gewaardeerd met een hogere positie op de ranglijst.

Door te bloggen krijg je meer bezoekers op je website

Het schrijven van artikelen en plaatsen van foto's is gemakkelijker als je denkt als er maar goed wordt nagedacht over het zo relevant mogelijk maken van de teksten voor de bezoekers en de zoekmachines.
Je moet niet gaan schrijven voor de zoekmachines want dat leest voor je bezoekers niet lekker en dan ben je ze ook kwijt, maar je website moet wel zo zijn ingericht dat als er bezoekers op je website komen ze hebben gevonden wat ze zoeken. Doordat Google kan zien dat de bezoeker langer op je website verblijft weet deze dat het artikel wat erop staat interesant is en zal het daarom hoger plaatsen zodat meer bezoekers het kunnen lezen.

Screaming frog mag niet ontbreken voor testen van je Seo

Screaming Frog voor Seo optimalisatie

Het programma wat je zeker niet kunt missen tijdens het bouwen van je website is het programma Screaming Frog.
Je kunt Screaming Frog gratis downloaden en op je computer zetten.

Na de installatie kun je de URL van jouw website invoeren bovenaan het programma, deze gaat alle URL's, links, 404 pagina's, 301 pagina's crawlen.
Ik gebruik dit programma nu 5 jaar en maak er iedere keer weer dankbaar gebruik van als ik een website bouw.

Het gratis programma heeft voor mij genoeg functies om alles te achterhalen wat ik wil weten, nadat het crawlen klaar is laat de tool alle pagina’s van je website zien.

Je gebruikt Screaming Frog voor het checken van de techniek maar bijvoorbeeld ook voor je Title Tags, Meta Descriptions, H1’s en H2’s.

Je kunt zien of er duplicate content aanwezig is, deze kun je dan aanpassen, het is even puzzelen hoe alles werkt maar dan kan je helemaal los gaan en je website perfect maken voor Seo.

Na het crawlen van je website heb je bijvoorbeeld een groot aantal 404's op je pagina, dan is er werk aan de winkel.
Deze 404's zijn niet zo best voor de Seo en al helemaal niet voor je bezoekers.
Dus kun je deze via verwijzingsbeheer naar een werkende url verwijzen.

Klik onderaan de pagina eens op SERP snippet, dit laat precies zien hoe je website wordt getoond in de zoekresultaten, de lengte van de meta title tags, de lengte van de meta tags worden weergegeven en kun je zien of alles klopt en er uit ziet zoals je het wil hebben. Een aanpassing die je hier doet wordt aangepast als de Google spiders langskomen, om het te versnellen zou je de sitemap opnieuw kunnen aanmelden.

Waar je zeker aan moet denken bij de bouw van een website

Hoewel het zeer verleidelijk is om foto's voor jouw website te zoeken bij de afbeeldingen van Google, raad ik dit ten zeerste af, want ook de mooiste foto's voor op je website die je van internet afhaald kunnen zijn beschermd door copyright.

Als de makers van deze foto's dit ontdekken volgt een vervelende dure afhandeling en denk niet dit gebeurt mij niet, er zijn speciale spiderrobots die het web afzoeken naar afbeeldingen waar copyright oprust.

Dus gebruik alleen eigen materiaal of koop foto's bij speciale website's. Ik haal weleens foto's bij Pixabay waar je foto's gratis kunt downloaden en waar geen copyright op de foto's zit, hou dit goed in de gaten want een boete is niet grappig.

Zoekt je een speciale foto dan is het voordeliger om deze foto te kopen, want een boete kan zeer hoog oplopen. Heb je hulp nodig bij de bouw van je eigen website.

Conclusie

SEO is een essentieël onderdeel van een succesvolle online strategie. Het vergroot de zichtbaarheid van je website, trekt relevante bezoekers aan en helpt je je zakelijke doelen te bereiken. Door te investeren in SEO en voortdurend te werken aan het optimaliseren van je website, kun je een concurrentievoordeel behalen en een sterke online aanwezigheid opbouwen.

Dus, als je wilt dat jouw website opvalt tussen de rest, aarzel dan niet om SEO serieus te nemen. Het kan het verschil maken tussen een website die verdrinkt in de digitale zee en een website die floreert en succes behaalt. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in SEO en pas best practices toe om de vruchten te plukken van deze krachtige strategie.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of wil je een website laten bouwen of aanpassen dan kun je altijd vrijblijvend contact opnemen.

Meest gelezen artikelen

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64