Ontdek hoe je zelf een professionele website kunt maken met Joomla!

Als je zelf een website wilt maken, is Joomla een uitstekende keuze. Ook als je graag een eigen website wil maken maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, met Joomla heb je de perfecte tool in handen! Lees snel het artikel en start met bouwen.

Zelf een website maken? Ga voor Joomla!

Website bouwenJoomla is een populair contentmanagementsysteem waarmee je eenvoudig en zonder technische kennis een professionele website kunt bouwen.

Met Joomla hoef je geen expert te zijn in webontwikkeling of codering. Het is een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS) dat je in staat stelt om zonder technische kennis een professionele website te bouwen. Het biedt een intuïtieve interface en een scala aan functies waarmee je jouw website kunt aanpassen en beheren.

Met Joomla kun je een breed scala aan websites maken, van eenvoudige persoonlijke blogs tot complexe zakelijke websites en zelfs webshops. Het CMS is zeer flexibel en schaalbaar, waardoor het perfect is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Bovendien is Joomla open source, wat betekent dat er een actieve community van ontwikkelaars is die voortdurend nieuwe extensies en templates ontwikkelen om de functionaliteit van Joomla uit te breiden.

Of je nu een persoonlijke blog, een zakelijke website of zelfs een webshop wilt maken, Joomla biedt talloze mogelijkheden om je ideeën tot leven te brengen.

Kies een passende Joomla template

Template voor JoomlaEen van de grote voordelen van Joomla is de enorme keuze aan templates. Met een template kun je snel en eenvoudig het uiterlijk en de structuur van je website bepalen en geef je jouw website direct een professionele uitstraling, zonder dat je zelf alle designelementen hoeft te creëren.

Met de lancering van Joomla 4 zijn er talloze nieuwe templates beschikbaar, inclusief gratis opties. Deze templates zijn geoptimaliseerd voor de nieuwste versie van Joomla en bieden een moderne uitstraling en responsieve lay outs. Responsiviteit is essentieel omdat steeds meer mensen websites bezoeken via hun mobiele apparaten.

Met een Joomla template die zich aanpast aan verschillende schermformaten, zorg je ervoor dat je bezoekers een optimale gebruikerservaring hebben, ongeacht of het een PC, laptop, tablet of mobiel apparaat is dat ze gebruiken.

Voor een webshop kun je specifiek zoeken naar Joomla templates die geschikt zijn voor e-commerce. Joomla 4 biedt bovendien talloze gratis templates die je direct kunt gebruiken.

Of je nu een strakke, minimalistische stijl wilt of juist een kleurrijk en levendig ontwerp, er is altijd een template dat bij jouw smaak en doelen past.

Bij het kiezen van een template is het belangrijk om rekening te houden met je doelen, je merkidentiteit en de functionaliteit die je wilt bieden. Er zijn zowel gratis als premium templates beschikbaar, dus je kunt het budget vinden dat bij je past.

Je kunt ook voor de Astroid template kiezen die geheel naar eigen smaak is aan te passen, het mooiste is deze is nog gratis te downloaden ook.

Bouw je eigen webshop met Joomla

Winkelkar voor webshopAls je van plan bent om een webshop te starten omdat je droomt dat je een succesvolle online winkel te starten? Met Joomla is het bouwen van een webshop een fluitje van een cent en biedt Joomla alle tools die je nodig hebt om een succesvolle online winkel te creëren.

Met Joomla kun je dankzij de vele verschillende extensies die beschikbaar zijn, zoals Hikashop, VirtueMart, Eshop en J2Store, die speciaal zijn ontworpen voor e-commerce doelen binnen het Joomla platform eenvoudig producten toevoegen, categorieën beheren, betalingen regelen en voorraadbeheer uitvoeren.

Een webshop opzetten met Joomla is een gestroomlijnd proces. Je kunt productpagina's maken, afbeeldingen en beschrijvingen toevoegen, prijzen instellen en zelfs kortingsbonnen en promoties aanbieden. Het voordeel van Joomla is dat je de volledige controle hebt over het ontwerp en de functionaliteit van je webshop.

Je kunt eenvoudig betalingsgateways integreren, verzendmethoden instellen en zelfs aanvullende extensies gebruiken om de functionaliteit verder uit te breiden.

Om je webshop live te zetten, heb je een betrouwbare webhost nodig die Joomla ondersteunt. Vimexx is een populaire webhost die speciale Joomla hostingpakketten biedt. Ze hebben geoptimaliseerde servers en bieden uitstekende ondersteuning voor Joomla gebruikers. 

Tips om kosten te besparen bij het maken van een website

Het bouwen van een professionele website hoeft niet altijd duur te zijn. Met Joomla kun je kosten besparen door zelf aan de slag te gaan en de mogelijkheden van het platform te benutten. Hier zijn enkele tips om kosten te besparen bij het maken van je website:

Kies voor een gratis Joomla template

Template voor JoomlaEr zijn talloze gratis templates beschikbaar die je kunt gebruiken als basis voor je website. Deze templates bieden vaak al veel functionaliteit en een professioneel ontwerp.

Een goede keus is de template Astroid of de gratis Helix template, deze templates zijn geheel naar wens aan te passen, mijn eigen voorkeur is de Astroid template maar dat is een persoonlijke keuze waar ook al vele website door mij mee zijn gemaakt

Pas de template aan naar je wensen

Met Joomla kun je de gekozen template volledig aanpassen aan je eigen smaak en merkidentiteit. Pas kleuren aan, voeg je eigen logo toe en personaliseer de inhoud om een unieke uitstraling te creëren. Hier vind je een uitgebreide uitleg voor de Astroid template om deze aan te passen naar je eigen kleuren en uitstraling.

Gebruik gratis extensies

Joomla heeft een uitgebreide bibliotheek van gratis extensies die extra functionaliteit aan je website toevoegen. Of je nu een contactformulier, een galerij of een nieuwsbrief wilt toevoegen, er is vaak al een gratis extensie beschikbaar.

Een paar extentie die niet mogen ontbreken tijdens de bouw zijn:

1. Akeeba backup voor het maken van een backup, de gratis versie is voldoende om mee te beginnen
2. JCE editor heeft meer mogelijkheden dan de standaard tekstverwerker, is een gratis en betaalde versie van aanwezig
3. OSMap voor het maken van een sitemap, scroll helemaal naar beneden voor de gratis versie
4. OSMeta voor het eenvoudig maken van metateksten, scroll helemaal naar beneden voor de gratis versie
5. Aimy recaptcha voor het beveiligen van je contactformulieren tegen spam
6. Sp Pagebuilder Lite gratis versie met meer dan genoeg mogelijkheden om een mooie website mee te maken

Leer van de Joomla-community

Er zijn talloze online tutorials, forums en documentatie beschikbaar waar je kunt leren hoe je Joomla optimaal kunt gebruiken. Maak gebruik van deze bronnen om je kennis te vergroten en problemen op te lossen.

Met een beetje veel tijd en inzet kun je een prachtige website bouwen zonder dat het je een fortuin kost.

Een professionele website laten maken

Als je geen tijd of zin, technische vaardigheden of interesse hebt om zelf een website te bouwen, kun je ervoor kiezen om een website bouwer in te schakelen. Deze hebben ervaring met het bouwen van websites met Joomla en kunnen je helpen bij het creëren van een op maat gemaakte website die voldoet aan al je wensen en eisen.

Bij het kiezen van een bouwer is het belangrijk om te kijken naar hun portfolio en ervaring met Joomla. Vraag om referenties en bekijk de websites die ze eerder hebben gebouwd. Zo krijg je een goed beeld van hun expertise en stijl.

Kosten van het bouwen van een website

Houd er rekening mee dat het laten maken van een professionele website kosten met zich meebrengt. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de website, het aantal pagina's, de functionaliteit en eventuele extra services zoals SEO optimalisatie of het schrijven van teksten. Bespreek je wensen en budget met het bouwer om een passende offerte te ontvangen.

Of je nu zelf aan de slag gaat of een professional inschakelt, Joomla biedt de tools en mogelijkheden om een website te maken die aan je verwachtingen voldoet. Het is een flexibel en krachtig platform dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Aarzel niet langer en begin vandaag nog met het bouwen van je eigen Joomla website!

Heb je dit artikel gelezen en je hebt nog vragen over de bouw van je eigen website die zich aanpast aan alle schermen, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meest gelezen artikelen

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64