Wat is Joomla en wat kun je er allemaal mee

Joomla logoJoomla is een wereldwijd bekroond open source Content Management Systeem, nu denk je natuurlijk wat is dat?
Open source betekent dat dit systeem door heel veel enthousiaste mensen wordt gemaakt en verbeterd en het mooie er van is het is ook nog eens gratis te downloaden voor eigen gebruik zonder extra maandelijkse kosten.
Joomla is zoals gezegd een gratis content management systeem (CMS), dat de mogelijkheid biedt websites te bouwen die je zelf kunt vullen met content.
Denk hierbij aan foto's, teksten, slideshow's en vele andere dingen.
Doordat er vele mogelijkheden zijn en door het eenvoudige gebruik en uitbreidingsmogelijkheden behoort Joomla tot een van de meest populaire webbouw pakketten.

Joomla is een gratis CMS

Een groot voordeel van een CMS is dat voor het gebruik ervan geen hoogstaande technische vaardigheden nodig zijn.
Het plaatsen van teksten en foto's gaat heel gemakkelijk en is na een beet
je uitleg zelf goed te doen.

Hieronder zie je een afbeelding van de tekstverwerker die niet standaard in Joomla aanwezig is, dit is de JCE Editor die gratis is te downloaden voor gebruik in Joomla, met deze tekstverwerker heb je net meer mogelijkheden dan met Tiny MCE de tekstverwerker die standaard in Joomla aanwezig is. Zelf maak ik gebruik van de JCE Pro versie waar nog meer mogelijkheden inzitten, deze kost enkele tientjes per jaar en is zeker de moeite waard om die aan te schaffen.

Jce Pro Editor voor Joomla

Joomla wordt over de gehele wereld gebruikt voor allerlei uiteenlopende websites.
Joomla Webdesign Dussen maakt gebruik van het Joomla CMS voor de bouw van website's. Ik heb de vaardigheid voor het bouwen van een HTML website maar deze zijn niet zo simpel aan te passen en te vullen met eigen content, deze kennis is wel gemakkelijk om aanpassingen te maken achter de schermen.
Als je bij Antagonist een hostingpakket besteld kun je Joomla dus gratis installeren op je server.
Dit gaat op een eenvoudige manier via Directadmin, dat is het controlemenu van je server, hier regel je alles mee:

  installeren van Joomla

  back-ups maken en terugzetten

  aanmaken van mailadressen

  instellen van de Php versie (voor nog meer veiligheid en snelheid)

Heb je problemen met het installeren van Joomla of andere zaken op je webserver dan kan ik je altijd ondersteunen.

Onderhoud aan je website is echt wel nodig

Alles wat wordt gebruikt heeft onderhoud nodig dus ook een website, je brengt je fiets ook naar de fietsenmaker voor onderhoud.
En je auto krijgt ook zijn klein of groot onderhoud bij de garage, een website heeft ook eens in de zoveel tijd onderhoud nodig.

Dit bestaat dan uit het up to date houden van de Joomla software en de gebruikte extenties. De updates komen ongeveer 4 tot 8 keer per jaar, deze updates zijn heel belangrijk voor de beveiliging van de site, zodat hackers minder kans hebben om de site plat te leggen.

Dit is iets wat je heel goed zelf kunt doen na een kleine instructie, het is bij de meeste alleen een kwestie van klik op de update knop.
Bij een beveiligingslek loopt je site gevaar dus is een update noodzakelijk om de kwaadwillende buiten de deur te houden.

Heb je hier geen tijd voor of is het toch te moeilijk, dan kan ik dit altijd voor je doen.

 Joomla Webdesign Dussen
 Bredeweer 1
 4271 CJ Dussen
 06 - 10 72 15 64