Bezoekers volgen op je website en zie wat ze leuk vinden

Bezoekers volgen op je website

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Welke artikelen worden het meest gelezen op je website, dat kun je zien aan de hits die een artikel heeft. Maar hoe komen je bezoekers bij dit artikel en waar komen ze vandaan, hebben ze gezocht met Google of zijn ze via een andere website op jouw website gekomen, daar komt analytics met de perfecte oplossing voor.

Analytics is een gratis programma van Google om te kunnen zien welke pagina's op je site het meest worden bezocht. Met Analytics kun je precies zien hoelang je bezoekers op je website verblijven, via welke website ze worden doorgestuurd naar jouw website, kortom je komt op deze manier veel te weten over je bezoekers.

Om je een beetje opweg te helpen met het maken van een Analytics account heb ik een korte handleiding gemaakt voor het aanmaken van een account.

Om een account te maken heb je een google account nodig, heb je nog geen google account kun je er daar een aanmaken, als je al een gmail account hebt hoef je alleen maar in te loggen op Analytics en vul je de gevraagde gegevens in.

Daarna gaan we de trackingcode voor je site ophalen in beheer, dan naar property, dan klik je op trackinginfo en daar vindt je de trackingcode voor je site, kopieer alles wat in dat vakje staat en zet dit even in een kladblok bestand op je buroblad, nu gaan we deze code implementeren in je website zodat alle gegevens in je account van Analytics komen te staan en zijn te bekijken.

Waar moet de trackingcode komen in mijn Joomlasite?

Bij de templates van Joomspirit kun je de analytics trackingscode via de instellingen van de template in de template zetten.

Gebruik je een template waarbij dit niet mogelijk is ga naar de backend van je website en ga naar extenties/templates en dan naar de template die je gebruikt voor je website. 

  • klik op templates en niet op styles
  • klik op index.php
  • er opend zich een scherm met de code van je website
  • klik voor een groter scherm op F10
  • nu ga je opzoek naar </head en ga hier voor staan en druk op enter
  • nu komt er een lege regel waar je de trackingcode van Analytics neer kunt zetten
  • opslaan en sluiten.

En nu gaan we testen of het in de broncode van je site staat

  • ga naar de voorkant van je website
  • klik hier met de rechter muisknop op je site en kies paginabron weergeven
  • nu scroll je naar beneden en net voor </head zie je de trackingcode van Analytics staan

nu weet je dat je het goed hebt gedaan en zal je site worden gevolgd door Analytics. Na een aantal dagen zul je de resultaten van het bezoek kunnen zien in Analytics.

 

Wil jij mij ook helpen deze artikelen te delen?
Voor jou één simpele muisklik op deze pagina, voor mij een zeer gewaardeerd cadeautje!

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn