Artio Joomsef voor betere seo

 Website bouwen gr

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Om een beter leesbare URL te krijgen moet je deze in Joomla nog wel even aanzetten in Systeem - Algemene instellingen en zet daar Zoekmachinevriendelijke URL's en Gebruik URL herschrijven aan.

Voor dat je dit kan doen moet je het htacces bestand hernoemen in de root van je webserver.

Ga hiervoor met een FTP programma naar de bestanden van je website, open het bestand httdocs of public_html, is per webhoster verschillend.

Nu ga je op zoek naar .htacces of htacces.txt, als het htacces bestand al bestaat met een punt aan de voorkant ben je al klaar, bij htacces.txt moet je dit bestand even downloaden en hernoemen naar .htacces met de punt vooraan en niets erachter.

Ga naar Algemene instellingen en dan in het tabje website kun je aan de rechterkant Zoekmachine vriendelijke URL aanzetten, zet ook gelijk URL herschrijven aan. 

Er is een extentie die ideaal is om mooie en een leesbare url te krijgen, gebruik hier de Artio Joomsef extentie voor, deze is geschikt om een mooie en leesbare url te krijgen.

Nu ga je Artio Joomsef installeren in je website via extenties - beheren, na de installatie gan je naar componenten en dan naar Artio Joomsef om de extentie aan het werk te zetten.

Instellingen Joomsef basic

Ga hiervoor naar Configuration en gebruik eerst het tabje basic en schakel de extentie eerst in door het 1ste knopje op groen te zetten.

Dan scroll je helemaal naar beneden om een keuze te maken of je website met een ssl certificaat werkt dus alleen te bereiken is via https als extra beveiliging voor je bezoekers.

Weergeven met www of zonder www

Hoe jouw website getoond moet worden met of zonder www is je eigen keus, met www raakt steeds verder uit beeld dus kies wat voor jou goed voelt, kies niet voor Don't handel want dan is jouw website op 2 manieren te benaderen namelijk met en zonder www en dat is niet goed, omdat Google dit ziet als 2 websites met gelijke inhoud en dat is niet goed voor de ranking.

Instellingen Joomsef Title en Metatags

Nu ga je naar het tabje Title en Metatags, en zet Enable Meta Tags management op Ja, dan worden al je metatags gebruikt voor een betere ranking.

Metadata auto-generation zet deze op always, dan worden je metatags automatisch aangemaakt.

Prefer JoomSEF titles zet deze ook maar op ja, dan houd Joomsef de titels in de gaten en past deze zonodig aan.

Use sitename in page titles heb ik zelf op nee staan, zodat je website naam niet achter je pagina titels komt te staan zodat je meer ruimte hebt voor langere pagina titels met meer zoekwoorden in de pagina titel.

Meta-keywords preference staat ingesteld dat Joomsef dit moet regelen en Meta-description preference zet je op originele, de Meta keywords doet Google niet veel meer mee, maar de Meta description word weergegeven bij de zoekresutaten in Google dus deze is wel heel belangrijk.

Prevent sitename duplicity staat bij mij op ja, dit voorkomt dat de paginanaam en de websitenaam samen worden weergegeven maar dat komt bijna niet voor.  

Instellingen Joomsef Seo

Deze zet je allebei op ja, deze regelen de canonical links voor je joomla site zodat google alleen deze links als belangrijk beschouwd, zo krijg je bijna geen dubbele content op je website, als deze er al is wordt deze dan niet door google als zodanig gezien.

Dit zijn de belangrijkste instellingen die je kan doen voor een optimale werking van de gratis plugin, deze heeft wel een nadeel dat deze een linkje plaatst op je website met de naam: Joomla SEF URLs by Artio, maar deze is op een eenvoudige manier weg te halen.

Aanpassen van de sef url

Nu kun je de url aanpassen zoals je die wil hebben, zonder de naam van de categorie en de id cijfers die aanwezig zijn in de url die Joomla zelf aanmaakt, dat ziet er beter uit en helpt mee aan de seo ranking. 

Metagegevens aanpassen in Joomsef

Het is ideaal dat je in de Joomsef alle metagegevens kunt aanpassen zodat je dit niet meer in je artikelen hoeft te doen, maak deze metagegevens niet te lang want die worden toch niet weergeven in de zoekresultaten, die worden dan weggelaten en dat is zonde van je teksten die dan niet worden gelezen.

Artio Joomsef link weghalen uit je artikelen

Wat je hier voor nodig hebt is het ftp programma van filezilla om bestanden van je webserver te kunnen downloaden. Als je dit programma op je computer hebt staan vul je nu de benodigde gegevens in en moet je inloggen op de webserver van je website, deze gegevens heb je gekregen van de hoster toen je een hostingpakket hebt aangeschaft.

Het is ftp:jouwwebsite.nl met de inloggegevens en wachtwoord die je invuld in filezilla.

Ook heb je een programma nodig om html bestanden te kunnen bewerken. Hier gebruik ik altijd het programma Notepad ++ voor, installeer dit programma op je computer.

Om het bestand met de reclame link van Artio te kunnen verwijderen moet je eerst een bestand downloaden om het te kunnen aanpassen, gebruik het programma filezilla om in te loggen op de webserver van je website.

Als je bent ingelogd in de webserver ga je naar de map waar je website in staat, in mijn geval is dat public_html maar dit kan ook httdocs zijn, ligt aan de hoster die je hebt.

Open deze map door er op te klikken, open nu de map components en scrol naar com_sef en open deze map, nu ga je op zoek naar joomsef.php.

Download dit bestand naar je computer om het te kunnen bewerken, het bestand staat nu aan de linkerkant, kijk even in welke map het staat en open het bestand met notepad ++.

Nu ga je het bestand aanpassen, klik op ctrl en F om te zoeken, en vul in het zoekvak "buf" in, nu gaat het programma opzoek naar de tekst met het woord: ''$cacheBuf = $doc->getBuffer('component');'', hieronder staat de tekt met de link van Artio.

$cacheBuf = $doc->getBuffer('component');
$cacheBuf2 =
'<div><a href=http://www.artio'.
'.net" style="font-size: 8px; v'.
'isibility: visible; display: i'.
'nline;" title="Web development'.
', Joomla, CMS, CRM, Online sho'.
'p software, databases">Joomla '.
'SEF URLs by Artio</a></div>';

Nu moet je alle tekst met de blauwe achtergrond en tussen de ' en '; verwijderen, dan blijft er alleen nog ' '; over en weg is de reclame onderaan je artikelen, het moet alleen elke keer weer opnieuw gedaan worden als er een update komt.

Maar voor die paar minuten werk heb je wel een programma zonder reclame, en kun je zelf je url aanpassen voor een url die je zelf kan aanpassen.

Meer tips voor een betere Seo vind je in 10 stappen gratis hoger ranken in Google..

 

Wil jij mij ook helpen deze artikelen te delen?
Voor jou één simpele muisklik onderaan deze pagina, voor mij een zeer gewaardeerd cadeautje!

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn